Top lucruri care se strica la masina pe timp de iarna

Mai sunt putine zile pana la sarbatorile de iarna.

Curand o sa apara si zapada si desi este un moment de bucurie pentru multi dintre noi, pentru soferi aceasta perioada nu e tocmai usoara. Cu totii trebuie sa ne pregatim masinile pentru sezonul de iarna si sa fim siguri ca acesta va functiona corect si in parametri optimi in aceasta perioada cu temperaturi foarte reci. Cu toate verificarile sunt totusi si cateva lucruri care oricat de pregatite ar fi tot se pot strica in timpul iernii. O companie de rent a car Bucuresti ne-a transmis un top al lucrurilor care se strica in sezonul rece la masini.

Cel mai important lucru si esential la masina: franele. Vorbim despre frana de mana. Iarna sub nicio forma nu trebuie sa folosesti frana de mana pentru ca vei deteriora discurile de frana. Poti sa previ acest lucru nefolosind frana de mana iarna.

Masina trebuie neaparat sa fie echipata cu anvelope de iarna M+S iar dimensiune sa fie cea trecuta de producator in talon / carte de identitate pentru a evita amenzi /1

Al doilea lucru pe lista care se strica in sezonul rece e reprezentat de chedere. Recomandam sa le fixati cu silicon ca sa nu se deplaseze pe timp de iarna pentru ca daca ele se deplaseaza, chiar daca le reasezati masina e posibil sa nu mai fie etansa.

Stergatoarele fac parte si ele din categoria lucrurilor care se strica pe timp de iarna. Pentru ca acest lucru sa nu se intample trebuie sa aveti rabdare sa indepartati toata gheata de pe parbriz inainte sa le folositi.  Acelasi lucru este valabil si pentru oglinzi. Porniti motorul si dati drumul la dezaburire. Iarna in niciun caz nu se pleaca imediat de pe loc, ci se incalzeste motorul, iar in acest timp se si dezaburesc geamurile si oglinzile.

Ultimul lucru de pe lista sunt geamurile retractabile, sau mai bine zis sistemul lor. Iarna e de preferat sa nu fortezi deschiderea lor atunci cand nu e total dezaburit sau cand masina nu e incalzita pentru ca la temperaturi reci ele se lipsesc de chedere.

Daca tii cont de toate aceste detalii vei trece cu bine peste iarna iar masina nu va necesita imbunatatiri dupa o asemenea perioada.

Comments are closed.