Sfaturi pentru a plati mai putin pe combustibil

Orice masina consuma combustibil, iar vensnica problema a soferilor este cea a consumului de carburant care aduce cheltuieli zilnice. Fie ca ai o masina economica, sau una care consuma destul de mult pentru ca are un motor mare, exista modalitati subtile prin care poti influenta, nu cu mult, dar suficient, consumul de carburant si pretul final pe care il achiti pentru acesta.

    Am inchiriat o masina de la o DpdRent si le-am cerut sfaturi cu privire la reducerea consumului de carburant. Specialistii de acolo ni le-au enumerat pe urmatoarele: In primul rand, este extrem de important stilul tau de condus. Daca obisnuiesti sa conduci agresiv, sa opresti si sa pornesti brusc, atunci consumul va cresti si vei plati mai mult. Un stil linistit de condus, adica o masina care merge lin, poate sa iti aduca o economie de multi litri pe luna, lucru care se va simti la cheltuieli, care se vor reduce.
    Foarte important este sa ai grija de masina ta. Si asta inseamna sa mergi constant si atunci cand trebuie la reviziile tehnice periodice. Daca nu schimbi uleiul de motor, atunci componentele vor suferi un stres suplimentar si acest lucru va genera un consum mai mare de carburant. Deci, vei cheltui mai mult pe combustibil si vei uza si prematur masina, riscand sa strici piese si sa platesti mai mult la o eventuala reparatie. Mergi constant la revizii pentru masina.
    Alt aspect pe care trebuie sa il ai in seama este sa verifici de fiecare data anvelopele atunci cand pleci de acasa. Daca ele nu au presiunea corecta vor genera consum mare de combustibil.  Ocazional trebuie sa faci si rotatia pneurilor pentru a evita uzura lor neregulata. 
    Daca vei tine cont de toate aceste lucruri, vei avea un consum minim de carburant.

Comments are closed.