Sfaturi pentru a iti proteja masina de eventuale defectiuni

O masina nu are nevoie decat de intretinerea uzuala efectuata la service auto sector 1 , ci si de metode de preventie pe care orice sofer le poate face astfel incat sa creasca durata de viata a acesteia.

    Un prim aspect despre care discutam este banala curatenie a masinii. Cu totii amanam sa mergem la spalatorie, considerand ca este doar un lucru de estetica, insa importanta acesteia nu este de neglijat. Cel mai mult are de suferit vopseaua masinii, pentru ca impuritatile si praful vor deteriora vopseaua.
    Daca este iarna, zapada si materialul antiderapant va afecta chiar si dedesuptul masinii, deci este necesar sa facem vizite regulate la spalatorie. La temperaturi reci, este bine sa eviti sa deschizi geamurile, pentru ca le vei zgaria si chiar risti sa strici mecanismul de deschidere al acestuia. Acest lucru este valabil si pentru parbriz. Pe timp rece, este posibil ca lichidul de parbriz sa inghete, deci e bine sa evitam sa folosim stergatoarele fara lichid de parbriz, daca nu doresti sa creezi zgarieturi inestetice pe parbriz.
    Un alt lucru de care trebuie sa tii cont este sa nu mergi cu rezervorul aproape de limita 0. Pe fundul rezervorului se strang impuritatile din benzina si risti sa stiri componentele masinii. Incearca sa ai mereu rezervorul pe jumatate plin.
    Pentru a proteja masina de eventuale defectiuni trebuie sa incerci sa nu tii piciorul pe ambreiaj la semafor si sa eviti sa conduci agresiv, cu frane bruste.  Franarea brusca afecteaza in timp sistemul de franare si este de asemenea si o imprudenta intrucat suprafata de franare depinde si de starea carosabilului. De aceea, recomandam o franare lenta.
    Atunci cand trebuie sa cobori o panta, incearca sa nu folosesti doar frana de picior, intrucat discurile si placutele se vor incinge, ceea ce va duce la degradarea lor. Atunci cand este motorul rece, este recomandat sa nu il turezi excesiv pentru ca uleiul nu va ajunge la toate piesele componente.
    Aceste sfaturi te vor scuti de eventuale defectiuni costisitoare si vor conferi masinii si ansamblui ei de piese o viata luna si o functionare in parametrii buni.

Comments are closed.