Sfaturi de la mecanici pentru iarna

Iarna si-a intrat in drepturi. Daca luna decembrie a fost o luna cu temperaturi acceptabile, iar sarbatorile de iarna ne-au prins fara pic de zapada, iata ca luna ianuarie compenseaza aceste lipsuri si avem zapada din belsug.  Zapada este perfecta in perioadele de vacanta si reprezinta un motiv de bucurie pentru copiii, dar pentru soferi reprezinta de cele mai multe ori o dificultate. Temperaturile foarte scazute si codul portocaliu de ger anuntat trebuie sa ne faca sa luam masuri pentru masina pentru a putea sa circulam in conditii optime.

    Am discutat cu specialistii de la inchirieri auto Bucuresti care ne-au exemplificat cum pregatesc ei masinile pentru aceasta perioada. In primul rand, stim cu totii faptul ca primul lucru pe care trebuie sa il facem inainte de prima ninsoare este sa ne echipam autoturismul cu anvelope corespunzatoare, de iarna. Altfel, nu doar ca riscam amenzi contraventionale, dar ne va fi si imposibil sa circulam.
    Cauciucurile de iarna sunt confectionate dintr-un material special, rezistent la frig, cu striatii care confera aderenta chiar si pe zapada. Un cauciuc de vara se va comporta ca o patina pe gheata.
    Inainte ca gerul sa ne suprinda, goliti-va lichidul de parbriz si inlocuiti cu unul special de iarna. Altfel, acesta va ingheta in recipient si nu il veti mai putea nici macar sa il inlocuiti. Daca aveti noroc si nu ingheata, cu siguranta in momentul in care va ajunge pe parbriz, va crea un strat de gheata si vizibilitatea se va reduce considerabil.
    Daca tot discutam despre lichidul de prabriz, important este sa fiti atenti si la stergatoare si chedere. Cauciucul la temperaturi foarte scazute tinde sa se deterioreze si sa crape, deci e indicat sa folositi spray-uri protectoare. Daca peste noapte masina ingheata si va este imposibil sa deschideti portierele dimineata, nu fortati, ci folositi spray-uri speciale pentru prevenire sau combatere, altfel riscati sa produceti mai multe pagube.

Comments are closed.