Semne care arata ca masina ta are probleme cu franele

Sistemul de franare este foarte important atat pentru siguranta masinii, cat si pentru siguranta ta si a pietonilor. Un sistem de franare inadecvat sau defect poate duce la accidente de la care nu mai pot pleca decat cu ajutorul unei companii de tractari auto pret km, sau poate duce chiar la adevarate tragedii.

Iata la ce anume trebuie sa fii atent pentru a depista din timp orice problema la sistemul de franare.

Sistemul de franare este un ansamblu complex de piese, si orice piesa se poate uza in timp, cum ar fi placutele de frana.  In cazul in care observi o franare slaba este posibil sa nu mai ai lichid, iar daca lichidul nu mai exista atunci nu poti sa mai pleci cu masina de pe loc. Daca auzi sunete in timpul franarii asta inseamna ca trebuie sa schimbi placutele de frana. Un al semn este aprinderea unui martor de bord, ca de exemplu cel de ABS. Sau daca atunci cand franezi simti ca pedala de frana este foarte tare la fel inseamna ca placutele trebuie neaparat schimbate, sau chiar pot insemna defectiuni mai grave, deci e indicat sa mergi la service.  Fii atent si daca vibeaza volanul pentru ca asta inseamna probleme cu discurile.

Orice ar fi, sistemul de franare chiar daca functioneaza perfect el trebuie sa fie verificat cel putin din sase in sase luni pentru ca este foarte important.   

Comments are closed.