Schimbari in Legislatia auto 2021

Anul 2021 aduce noi schimbari in Legislatia Auto din Romania . Fie ca circulam cu auto personal sau fie ca apelam la o firma de rent a car trebuie sa tinem cont de noile reglemantari .

Cresc  pedepsele în ceea ce privește circulația cu permisul auto fără un motiv bine întemeiat. De multe ori, se întâmplă să uiți să verific data de expirare a permisului auto și circuli așa, însă este destul de riscant, pentru că poți fi oprit de poliție pentru verificări și riști amenzi usturătoare.

Cei care inchiriaza o masina au norocul de a fi atentionati daca se observa vre-o neregula de catre agentii firmei de rent a car in momentul cand se intocmeste contractul de inchiriere .

Conform Codului Rutier, circulația pe drumurile pubice cu permisul auto expirat constituie contravenție și se va sancționa cu amendă prevăzută în clasa a III-a de sancțiuni, unde este specificat că se sancționează de la 6 la 8 puncte-amendă. Asta înseamnă ca șoferii vor plăti fie 435 de lei în 15 zile lucrătoare sau 870 de lei, dacă primesc 6 puncte de amendă.

Daca pana acum cei care lucrau inafara tarii erau obisnuiti sa inchirieze masini cu volan pe dreapta , din pacate , acum se modifica legislatia si in acest sens .

Acestea nu vor mai putea fi înmatriculate în țară de la 1 ianuarie și nu vor mai putea fi conduse din noul an. Deși mulți români dețin astfel de autovehicule și rulează prin țara noastră, acestea nu vor mai putea fi înmatriculate cu număr românesc.

Una dinte schimbari prevede  regimul de transport al copiilor. Astfel, noile norme impun soferilor ca transportul copiilor cu inaltimea de cel mult 135 cm sa se efectueze in autovehicule ce au sisteme de siguranta (centuri) pentru sofer si pasageri doar daca cei mici sunt prinsi cu ajutorul unui dispozitiv de fixare in scaun pentru copii. In cazul copiilor ce depasesc inaltimea de 135 cm se aplica aceeasi regula, fiind insa valabila si purtarea centurilor de siguranta pentru adulti, reglate insa pentru a nu trece peste zona gatului sau fetei. Tot in ceea ce priveste transportul copiilor, de aceasta data cu varsta de pana la 3 ani, se specifica faptul ca acestia nu pot fi transportati in autovehicule neechipate cu sisteme de siguranta, de aceea firmele de rent a car detin toate echipamentele necesare pentru a calatori impreuna cu copii in siguranta si respectand prevederile legale in acest sens . De cele mai multe ori agentii firmelor de rent a car sugereaza parintilor ca foloseasca echipamentele puse la dispozitie fie contra cost,fie cele personale.

Clasele de sactiuni raman in continuare aceleasi, dupa cum urmeaza:

a) clasa I – 2 sau 3 puncte-amendă

b) clasa a II-a – 4 sau 5 puncte-amendă

c) clasa a III-a – de la 6 la 8 puncte-amendă

d) clasa a IV-a – de la 9 la 20 puncte-amendă

e) clasa a V-a – de la 21 la 100 puncte-amendă (doar pentru persoane juridice) Deciziile importante precum sofatului trebuie tratate cu maxima seriozitate iar firma noastra de rent a car Bucuresti va pune la dispozite orice informatie in acest sens .

Comments are closed.