Probleme cu care te poti confrunta iarna la masina

Iarna se apropie cu pasi repezi si desi este un motiv de bucurie datorita sarbatorilor de iarna si zapezii, pentru soferi e perioada in care se pot confrunta cu anumite probleme legate de masina. Atunci cand temperatura scade sub 0 grade Celsius, inevitabil apar si probleme. Dar cu un pic de atentie putem foarte usor sa le evitam si sa trecem cu bine peste acest anotimp. In primul rand atentia noastra trebuie sa se intrepte catre sistemul de franare.

    Iarna nu trebuie sub nicio forma sa tragem frana de mana pentru ca riscam sa nu mai plecam cu masina a doua zi. Acest lucru se intampla pentru ca vor ingheta peste noapte placutele pe discuri. In acest caz va trebui sa apelezi la un service auto Bucuresti , pentru ca frana va fi blocata complet.
     Si daca frana de mana va fi problematica, este de la sine inteles faptul ca poti sa ai probleme si cu chederele. Cauciucul va ingheta si risti sa le desprinzi atunci cand deschizi usa.  Solutia pentru aceasta problema este sa le dai cu un unguent siliconic inainte de venirea iernii.
    Nu mai e cazul sa spunem despre stergatoare. Acestea nu se vor folosi decat atunci cand parbrizul este complet dezghetat daca nu vrei sa se deterioreze. De fapt orice sistem, de la cel al stergatoarelor, al geamurilor, la cel al oglinzilor riste sa se strice daca e folosit pe o temperatura foarte scazuta. Deci e recomandat sa incalzesti masina si sa le dezgheti inainte sa pleci la drum.

Comments are closed.