Pot sa remorchez cu masina mea o alta masina defecta?

Ai probleme cu masina si stii ca ai un prieten care poate sa iti remorcheze masina. Alegi sa apelezi la el. Dar stii care sunt si conditiile legale in care poti sa faci acesti lucru? Iata mai jos cateva aspecte de care trebuie sa tii cont daca alegi sa fii remorcat de o alta masina.
Trebuie sa stii ca nu poti sa remorchezi sau sa tractezi o masina neimatriculata. De exemplu daca ai o masina neimatriculata si vrei sa o muti in alt loc nu ai voie sa te folosesti de o alta masina, ci trebuie sa apelezi la o platforma.
In general pentru remorcari cu ajutorul altei masini se foloseste o bara de tractare de pana in 5 metri, sau o sufa flexibila, dar in acest caz trebuie sa stii ca ambele masini trebuie sa aiba directia si franarea in stare de functiune. Deci daca ai o problema la frane sau la directie e indicat sa apelezi la un serviciu de tractari auto  cu platforma. E mai sigur si..legal. Afla acum pretul pentru platforma Bucuresti!
Mai e de spus faptul ca ambii soferi, atat al masinii care remorcheaza cat si al masinii defecte trebuie sa aiba permis, deci varianta de a pune un prieten fara permis la volanul masinii defecte cade. Viteza legala nu e prevazuta de lege dar e recomandat sa se mearga cu o viteza mica pentru a evita eventuale accidente. Masina defecta trebuie sa aiba semnale luminoase in functiune, iar in cazul in care acestea sunt defecte sa se foloseasca in spate semnul prin care e specificat ca vehiculul circula fara semnale luminoase. Pe timpul noptii e interzisa remorcarea daca masina nu are semnale luminoase.
Nerespectarea regulilor constituie contraventie si se amendeaza, deci apelati totusi la un serviciu specializat de tractari auto Bucuresti pentru a preveni eventuale amenzi si pentru a duce masina in siguranta la orice locatie.

Comments are closed.