Stiai ca perioada de suspendare a permisului poate fi redusa?

 

Printre masurile aplicate de catre politie atunci cand se incalca legislatia rutiera, avem ca si masura dispunerea suspendarii pe o perioada de 30, 60, sau 90 de zile, dupa caz.

In functie de incalcarile constantate se aplica soferului un numar de zile. Daca ti s-au aplicat 60 sau mai mult stiai ca acest numar de zile poate fi redus la 30 in anumite conditii?

Astazi discutam despre acele cazuri. Astfel, conform codului rutier, daca soferul promoveaza un test de verificare a cunostiintelor se poate reduce aceasta perioada. Testul este de forma celui de obtinere a permisului de conducere, grila, si contine 15 intrebari, din care soferul trebuie sa promoveze 13. Perioada se poate reduce in aceste conditii la 30 de zile.

Pe langa promovarea testului, soferul trebuie sa aiba vechimea permisului mai mare de un an, sa nu fi beneficiat de aceasta reducere in ultimii trei ani.

Nu pot beneficia de aceasta reducere cei ce au produs pagube conducand sub influenta alcoolului sau cei care nu au respectat regulile de trecere la nivel de cale ferata.

Deci, fiti cu bagare de seama si daca ati consumat alcool, solicitati un taxi sau apelati la un serviciu de inchirieri auto Bucuresti cu sofer personal pentru a evita sa ramaneti fara permis pe o perioada indelungata fara posibilitate de reducere, sau mai rau, sa produceti accidente.

Comments are closed.