Metode de a face temperatura din masina suportabila in perioadele calduroase

Perioadele de caldura au venit si nimic nu e mai neplacut sa parcam masina la soare si sa ne urcam apoi la volan intr-o temperatura insuportabila. Astazi discutam despre metodele de a preveni supraincalzirea interiorului masinii. Caldura nu doar ca este insuportabila pentru soferi si pasageri, dar poate afecta si componetele masinii. Masina are elemente de plastic care la temperaturi foarte mari se pot deteriora, bordul, tapiteria, toate au de suferit.

Cea mai simpla metoda este utilizarea parasolarului reflectorizant. Desi nu mai este asa de utilizat, el este instrument extrem de util in perioadele cu soare arzator, protejand si evitand patrunderea radiatiilor in masina.

O alta metoda este sa deschizi geamurile inainte sa ajungi la masina. Multe dintre telecomenzile masinilor au un buton, mai exact butonul de deblocare al usilor, care daca este apasat mai mult timp activeaza deschiderea geamurilor. Deci daca esti la o distanta relativ mare de masina, dar suficienta cat sa poti debloca geamurile, fa-o pentru a se aerisi putin pana cand ajungi la ea.

Util este sa deschizi si porbagajul pentru a lasa aerul sa circule inainte de a pleca cu masina.

Atunci cand ai ajuns la masina, daca nu ai reusit sa deschizi geamurile dinainte, deschide-le atunci, inainte sa pornesti aerul conditionat. Degeaba vei porni aerul conditionat intr-o caldura extrema, pentru ca nu va face fata. Daca masina este dotata si cu trapa, este recomandat sa o deschidem si pe aceea pentru ca prin partea de sus se va elimina foarte repede aerul cald.  

Legat de aerul conditionat, trebuie sa stiti faptul ca multe persoane fac greseala de a deschide la treapta cea mai mare, din reflex, in speranta ca se va raci instantaneu in interiorul masinii. Asa cum am spus, este gresit. Corect este sa deschideti la prima treapta a aerului conditionat pentru a da timp instalatiei sa isi faca mersul, daca nu vrem sa bagam si mai mult aer cald in masina. Pe prima treapta a aerului conditionat aerul va fi mai rece decat daca apasam pe treapta maxima pentru ca va avea mai mult timp sa se raceasca in instalatie.

O alta metoda este aplicarea foliei solare, care se monteaza in serviceuri specializate. Prin aplicarea unor astfel de folii, temperatura din masina se va diminua considerabil pentru ca radiatiile nu vor mai patrunde.

Perioadele caniculare pot afecta masina, de aceea este recomandat sa gasesti un loc de parcare la umbra. In caz contrar, te poti trezi cu numeroase probleme. Daca te aflii intr-o situatie de acest gen, apeleaza un serviciu de tractari auto Bucuresti pentru a duce masina la un service apropiat pentru verificari. Nu e indicat sa circuli cu o masina care are probleme de supraincalzire.

Comments are closed.