Masinile Electrice– Viitorul rent a car

Masinile electrice sunt o tendinta de piata nu numai datorita aspectului de mediu si a reducerii emisiilor poluante,ci si datorita economiilor pe care aceste vehicule le ofera atunci cand vine vorba de alimentare.Marcine precum VOLVO,FORD,MERCEDES si VOLKSWAGEN si-au stabilit deja obiective de a creste productia si vanzarile de masini electrice,ceea ce reprezinta un mare stimulent pentru cresterea categoriei.

   Se estimeaza ca pana in 2035 cel putin 6-% din vanzarile globale de vehicule sa corespunda categoriei electrice , afla cum sa-l inchiriezi pe al tau cu ajutorul companiei noastre de rent a car Bucuresti intr-un mod usor,practic si econimic.

    In USA , costul unui vehicul electric ar trebui sa devina la fel de ieftin ca modelele traditionale inca din 2024.Ford planuieste chiar sa produca peste 2 milioane de vehicule electrice anual pana in anul 2026 – ceea ce reprezinta o treime din volumul total de productie.

   In MAREA BRITANIE, incepand cu anul 2030, producatorii auto vor avea voie sa vanda doar masini electrice.

   In Europa , in general, termenul limita este putin mai lung, dar nu chiar atat de lung (2035).

Cum functioneaza motorul masinii electrice?

Masinile electrice functioneaza prin preluarea energiei electrice din retea printr-o priza la un punct de incarcare.Apoi se stocheaza electricitetea in baterii reincarcabile care alimenteaza motorul electric,care invarte rotile.In plus,vehiculele electrice accelereaza mai repede decat modelele cu motoare traditionale cu combustibil si sunt mai usor de condus.

Exista modele care functioneaza exclusiv cu energie electrica,numite vehicule pur electrice.Si altele care, pe langa posibilitatea de electricitate, pot functiona pe benzina sau mototina si se numesc vehicule hibride.

Plug-in electric – aceasta inseamna ca masina functioneaza exclusiv cu electricitate si este incarcata atunci cand este conectata la priza.Acest tin de vehicul nu produce emisii precum masinile traditionale.

Plug-in hybrid- aceste masini functioneaza in principal cu energie electrica,dar au si motor traditional cu combustibil,alimentat cu benzina sau motorina,care este pornit daca masina se descarca.Atunci cand functioneaza cu combustibil,aceste masini vor produce emisii,dar atunci cand functioneaza c energie electrica , nu. Hibrizii plug-in sunt reincarcati de la o anumita sursa de alimentare.

Electric-hibrid- acestea functioneaza in principal cu combustibil precum benzina sau motorina,dar au si o baterie electrica,care se reincarca prin franare regenerativa.Acestea va permit sa comutati intre utilizarea motorului cu combustibil si modul electric prin simpla apasare a unui buton.Aceste masini nu pot fi conectate la o sursa de energie electrica si se bazeaza pe benzina sau motorina.

       Cat dureaza incarcarea unei masini electrice?

Exista trei viteze de incarcare pentru masinile electrice.

Incarcare lenta -de obicei nominala pana la 3 Kw.Adesea folosit pentru incarcare peste noapte sau la locul de munca.Timp de incarcare 8-10 ore.

Incarcare rapida- de obicei evaluata la 7Kw sau 22Kw.Acesteasunt de obicei instalate in parcari,supermarket-uri,centre de agrement etc.Timp de incarcare 3-4 ore. Incarcare rapida-de obicei de la 43Kw.Compatibil doar cu masini electrice care sunt capabile de acest tip de incarcare.Timp de incarcare 30-60 minute.Este important sa retineti ca vremea interfereaza cu cantitatea de energie consumata de masina dvs. , vara raza este mai mare , iarna mai mica.

Comments are closed.