MASINILE ECO IN INDUSTRIA RENT A CAR

Masinile ECO si cele hibrid devin o optiune din ce in ce mai tentanta si ofertanta pe piata inchirierilor de masini din Romania.

Multe dintre firmele de rent-a car investind deja capital in flota de masini electrice . Evolutia clara in fabricarea masinilor eco oferite pe piata in fel si fel de forme prezinta caracteristici similare cu masinile pe combustibil insa au un mare avantaj si anume ca nu polueaza .

             Piata de rent a car Bucuresti a dorit sa se alinieze tarilor dezvoltate si a investit in achizitionarea masinilor electrice. Guvernul Romaniei a demarat un program de finantare in acest sens.

Ca si caracteristici masinile electrice functioneaza prin alimentare cu acumulator reincarcabil si depind de energia electrica pentru a produce miscare  ,spre deosebire de masinile pe combustibil care functioneaza cu motor cu ardere interna .

Desigur achizitionarea unei masini electrice prezinta avantaje si dezavantaje .

Printre avantaje putem enumera

-Autovehiculele electrice sunt mult mai silentioase

-Ca si intretinere nu sunt necesare sistemele de ardere sau lichide deoarece nu functioneaza pe principiul combustiei . Deasemenea motorul  nu necesita filtre deoarece nu emite gaze pentru a fi evacuate.

-Exista mai putine piese ce se pot strica.

-Procesul de franare este regenerativ si franele nu au nevoie de service atat de des .

-Intervalele pentru revizii poti fi de pana la doua ori mai mari decat la masinile obisnuite .

-Costurile energiei electrice fiind mici la incarcare.

-Contribuie la un viitor mai curat si nepoluat.

Ca si dezavantaje exista

-Pretul de achizitie mai mare

-Autonomia mai scazuta si timpul de incarcare aprox.30 min.

-Deocamdata sunt putine modele scoase pe piata

-Defectiuni rare dar scumpe

-Statiile de incarcare inca nu sunt atat de multe pe cat ar trebui

-Infrastructura din Romania inca nu este pusa la punct.

Firmele de rent a car investesc in viitor si pun umarul la transformarea unui mediu curat lipsit de poluare.Cu totii iubim mediul inconjutator si incercam sa-l protejam .

Pe langa asta , dorim sa avem in parcul nostu auto masini cu tehnologii inteligente care sa va ofere o noua dimanica a condusului.Echipa noastra va sta la dispozitie si flota noastra de masini e pregatita de livrare .

Comments are closed.