Lucruri de care trebuie sa tii cont atunci cand conduci o masina cu transmisie manuala

Lucruri de care trebuie sa tii cont atunci cand conduci o masina cu transmisie manuala
Numarul masinilor in Romania este intr-o continua crestere in ultimii ani. Din ce in ce mai multe persoane isi achizitioneaza o masina cu care sa circule si asta pentru ca traim intr-o lume dinamica, unde timpul conteaza si totul se desfasoara cu viteza. Daca ai o masina cu transmisie manuala sau urmeaza sa iti cumperi, iata cateva sfaturi de care trebuie neaparat sa tii cont:
Primul lucru pe care trebuie sa il eviti este sa circuli cu piciorul pe ambreiaj. Poate nu stii, dar langa pedala de ambreiaj este creat special un spatiu pentru a tine piciorul atunci cand circuli pe distante mai mari, pentru ca in primul rand este incomod sa tii mereu piciorul pe pedala de ambreiaj, este inutil si nu in ultimul rand risti sa strici si sa uzezi ambreiajul si sa fii nevoit sa apelezi la un service auto.
Alt lucru de care trebuie sa tii cont este sa nu fortezi maneta daca simti ca nu a intrat in treapta de  viteza dorita. Trebuie sa iti dai seama ca poate nu ai calcat suficient ambreiajul. Daca chiar si asa masina refuza, ridica piciorul de pe ambreiaj complet si apoi apasa din nou.
La o masina cu transmisie manuala trebuie sa ai grija sa nu fortezi masina daca motorul este rece. Mergi incet, pana cand uleiul lubrifiaza toate componentele si pana cand se incalzeste, mai ales daca este un anotimp rece.Parerea expertilor mai include si faptul ca nu trebuie sa mergi cu mana pe schimbator.
Daca respecti aceste sfaturi te vei bucura mult timp de masina ta.

Comments are closed.