Lucruri de bun simt pe care trebuie sa le cunosti inainte sa te urci la volanul unei masini

 
    Exista cateva lucruri de bun simt pe care orice sofer trebuie sa le cunoasca atunci cand se urca a volanul unei masini. Deci, daca esti incepator si abia ti-ai luat permisul acest articol iti va fi de ajutor pentru a te indruma si pentru a iti clarifica lucurile la care trebuie sa fii atent si pe care trebuie sa le verifici la o masina. Indiferent ca e personala, imprumutata sau o masina de la inchirieri auto Bucuresti, regulile sunt valabile.
    In primul rand, inainte sa pornesti la drum verifica martorii de la bord, asculta cum si cand porneste motorul si nu demara brusc, ci da timp masinii sa isi incalzeasca piesele componente si sa duca uleiul de motor la acestea pentru lubrifiere.
    Verifica nivelul de combustibil. Recomandam sa nu mergi cu un nivel scazut pentru ca in timp pe fundul rezervorului se vor aduna impuritati din combustibil, iar daca se circula constant cu un nivel scazut, aceste componente vor prelua impuritatile si le vor introduce in circuitul motorului. Deci te vei trezi cu probleme ale injectoarelor, ale pompei de injectie si multe altele, defectiuni care sunt foarte costisitoare la reparat.
    Deci, daca observi un nivel scazut de combustibil, mergi la bezinarie si alimenteaza pentru a avea un nivel optim. La benzinarie, ai foarte mare grija sa nu incurci tipul de combustibil. Daca ai bagat din greseala benzina in loc de motorina, sau invers, sa nu faci greseala sa pornesti motorul pentru a vei face daune mai mari. Singura solutie e sa tractezi masina pana la service pentru a ti se curata instalatia. Deci incearca sa prestezi atentie.
    Alt aspect important de care orice sofer trebuie sa tina cont este presiunea rotilor. Este foarte importanta pentru ca influenteaza consumul de combustibil,  dar si buna functionare a masinii. Daca nu te pricepi poti verifica presiunea din roti la o vulcanizare, sau la benzinarie atunci cand mergi pentru alimentare.
    Alt lucru esential este sa verifici din cand in cand nivelul de ulei de motor. Este destul de simplu, deschizi capota motorului si te uiti dupa un capac de regula portocaliu sau galben. Se scoate joja, se sterge si se introduce iar. Apoi o scoti si te uiti pe gradatie. Gradatia jojei prezinta un nivel minim si un nivel maxim. In functie de unde apare nivelul de ulei vei stii daca e cazul sa completezi ulei sau daca totul este in regula. Uleiul de motor este foarte important, iar daca circuli cu un nivel scazut poti sa aduci daune iremediabile motorului. De regula la masinile noi atunci cand nivelul scade, apare un martor de bord care ne informeaza despre acest lucru. Dar este posibil ca acest martor sa nu se aprinda sau sa se aprinda prea tarziu, deci incearca sa verifici constant nivelul.
    De asemenea, este important sa mergi si la spalatorie pentru a pastra masina curata. Iar acest lucru nu este important doar pentru aspectul estetic, ci si pentru vopseaua de pe caroserie care poate sa fie afectata de depunerile de praf si poate sa rugineasca. Poti sa previi acest lucru daca mergi la spalatorie constant. 

Comments are closed.