La ce trebuie sa fii atent pentru a cumpara o masina potrivita?

Poate ai pus cativa bani deoparte sau chiar ai facut un credit la banca pentru a iti cumpa un autoturism second hand. Se stie faptul ca piata este plina de masini care sunt cosmetizate, arata bine dar de fapt piesle componente nu mai au viata lunga. Acest articol este despre detaliile la care trebuie sa fii atent in cazul in care vrei sa iti cumperi o masina si cum sa eviti sa cazi in plasa samsarilor. Exista foarte multe persoane care au dat banii pe masini avand impresia ca isi achizitioneaza ceva in stare foarte buna si de fapt la cativa kilometri parcursi masina i-a lasat in drum si nu au mai putut plecat decat cu tractari auto 
In Romania activitatea de a cumpara o masina la pret scazut si de a o vinde la un pret mult mai mare pentru profit a devenit o afacere. Multe persoane fac castiguri frumoase din aceasta activitate, investind minim pentru a face masina sa arate bine si vanzand-o la supra pret.
Cum recunoasti o astfel de masina? Din poze este destul de dificil. In schimb anunturile ii pot da de gol. De regula, un anunt al unei astfel de masini va suna foarte bine, propozitiile vor fi cliseice, de genul: masina impecabila, in stare foarte buna, reviziile la timp, vand urgent, accept schimb, dau certificat fiscal. Ce trebuie sa ne atraga atentia din acest tip de anunt? Faptul ca ofera un certificat fiscal este de la sine inteles. Prin vanzarea unei masini este obligat sa puna la dispozitie si un astfel de act. Un om de buna credinta care ar vinde o masina nu ar specifica asta. Deci este inserata aceasta propozitie doar cu scopul de a capta atentia.
Un alt lucru care poate sa va atraga atentia il reprezinta anumite detalii din discutia telefonica. Daca sunteti atent, daca persoana cu care discutati va propune si alte variante de masini sau intreaba la ce anunt va referiti inseamna ca are foarte multe anunturi si are nevoie de mai multe detalii. Daca are foarte multe anunturi este clar ca are si foarte multe masini, deci are o afacere in acest sens.
De regula, masinile de acest gen sunt inmatriculate pe numele altor persoane, deci asigurati-va ca vorbiti cu adevaratul proprietar. Daca vi se spune ca este inmatriculata pe numele unei rude, sau alte povesti, e destul de clar.
Inainte sa cumparati o masina, informati-va pentru ca in momentul conversatiei sa para ca aveti habar de chestiuni de mecanica.  Daca masina are intr-adevar niste probleme, iar cel de la capatul firului vede ca stiti despre ce este vorba, o sa inceapa sa dea detalii cu privire la defectiuni, dar le va diminua importanta spunand ca nu sunt lucruri grave.
In momentul in care ati gasit o masina, nu va grabiti sa platiti suma pana cand nu aveti in mana certificatul fiscal. Au fost cazuri in care oamenii s-au trezit ca masina respectiva avea datorii uriase la financiar.
Si tineti minte, nu exista masini perfecte. Dar este de preferat sa nu ne lasam pacaliti si sa fim atenti ca sa putem sa cumparam ceva care merita suma respectiva. 

Comments are closed.