Inchirieri auto Bucuresti

 Care sunt conditiile legale pentru a calatori cu un copil in strainate?
  Pentru ca se apropie cu pasi repezi sarbatorile de Paste, multi dintre noi isi planifica vacante si calatorii, in tara sau in strainatate, dupa caz. Astazi ne-am gandit sa discutam despre conditiile reglementate de legile in vigoare care privesc calatoriile cu minori in strainatate.  Aceste prevederi se regasesc in Legea nr. 248/2005 privind regimul liberei circulatii a cetatenilor romani in strainatate. In acest document regasim prevazut faptul ca un minor nu poate calatori neinsotit de o persoana majora sau fara acordul parintilor.
    Deci, daca planuiti sa trimiteti copilul insotit de o ruda intr-o vizita in strainatate, trebuie sa intocmiti si o procura notariala prin care va exprimati acordul pentru acest lucru.
In conditiile in care planuiti sa plecati intreaga familie, iar copiii sunt insotiti de parinti, ei voi putea sa treaca frontiera prezentand actul de identitate.
    Situatia se schimba atunci cand copilul este insotit doar de un parinte. In cazul in care doriti sa faceti acest lucru trebuie sa stiti faptul ca la frontiera vi se va cere o declaratie de acord a celuilat parinte, in caz contrar nu veti putea sa iesiti din tara. Conform noilor reglementari, nu mai este necesara cate o declaratie pentru fiecare calatorie, ci declaratia poate sa acopere o anumita perioada de timp in care se pot efectua calatorii. Exceptia de la aceasta regula este cazul in care copilul insotit de parinte merge catre tara de origine unde isi are domiciliul. In acest caz nu va mai fi necesara aceasta declaratie.
    Alte exceptii pe care trebuie sa le cunoasteti sunt in cazul in care celalalt parinte este decedat, in acest caz fiind suficient certificatul de deces , daca parintelui cu care copilul calatoreste I s-a acordat exclusiv de catre o instanta judecatoareasca toate drepturile parintesti, sau alte cazuri speciale in care un parinte este disparut. Pnetru toate aceste cazuri trebuie sa se prezinte documente justificative.
    In cazul in care copilul calatoreste cu alta persoana, in afara de parinti, acesta trebuie sa obtina consimtamantul scris al ambilor parinti in care sa se specifice datele de identitate, perioada calatoriei, data de intoarcere. Acest timp de consimtamant este de fapt o declaratie pe care o intocmiti la notarul public, sau la ambasade sau consulat, daca sunteti in strainatate.
    Sunt cazuri de exceptie si de la aceasta regula si cand spunem asta ne referim la cazurile in care minorul are nevoie de tratament medical care nu se poate asigura in Romania, in cazul in care deplasarea se face pentru studii sau concursuri. In toate aceste cazuri trebuie, de asemenea sa se prezinte documente justificative.  
    In cazurile in care un parinte doreste sa plece impreuna cu copilul, iar celalalt se impotriveste, singura solutie este instanta de judecata care va analiza problema si va da o solutie pro sau contra.
    Si pentru ca acest articol aminteste de calatorii, in conditiile in care se apropie sarbatorile de Paste si veniti in vizita in Romania, apelati la inchirieri auto Bucuresti, pentru a va face sederea cat mai comoda. Companiile livreaza masina dorita la aeroport, iar cand veti ateriza masina va va astepta in faza aeroportului.
Apeleaza acum la DpD Rent !

Comments are closed.