Ghidul de bune practici pana la sosirea unui echipaj de tractari auto

In concedii sau simple vizite la rudele din provincie se poate intampla ca autoturismul sa intampine probleme de functionare. Problema, in acest caz, este cand se intampla acest incident, in masura in care la ore tarzii nu putem solicita ajutorul prietenilor. In astfel de situatii, serviciul de tractare auto se dovedeste a fi extrem de util si versatil, adaptandu-se unei varietati de situatii si locatii.

Vizibilitatea redusa nu afecteaza tractarea in siguranta a autoturismului

Pentru orice conducator auto este un stres gandul ca masina sa va ramane blocata pe marginea unui drum comunal. Intunericul reduce vizibilitatea, astfel incat blocarea masinii pe timpul noptii poate fi periculoasa. Inainte de a apela la o companie de tractare auto, exista unele masuri de precautie pe care le puteti lua pentru a nu acutiza situatia pana la sosirea unui echipaj specializat:

Luminile de avarie

Cand intampinati probleme cu masina, primul lucru pe care il fac in mod obisnuit soferii este sa inceapa incetinirea. In timp ce este posibil ca alti soferi sa observe viteza in timpul zilei, este foarte dificil sa estimati cat de repede se deplaseaza masina pe timp de noapte. Acest lucru poate duce la o coliziune din spate.

Din acest motiv, este esential sa activati luminile de avarie in momentul in care incepeti sa observati ceva ciudat cu privire la modul in care functioneaza masina. Pericolele ii avertizeaza pe ceilalti soferi ca nu va miscati cu viteza obisnuita si ca ar trebui abordata cu prudenta.

Iesiti de pe sosea

Cand intampinati o defectiune, parcati cat mai departe de drum posibil. Vehiculele de pe marginea drumului sunt in pericol de a fi lovite, mai ales noaptea. Daca va retrageti complet de pe sosea, reduceti acest risc si cresteti nivelul de siguranta.

Marcati locatia

Atunci cand conduceti noaptea, poate fi dificil sa indicati reperele din apropiere care ar putea ajuta o firma de tractari auto sa va gaseasca locatia. Din fericire, tehnologia moderna ne permite sa indicam locatia cu ajutorul unui GPS, astfel incat echipajul sa ajunga la locatia cu pricina. De pilda, daca ati ramas blocat si nu stiti exact unde va aflati, puteti activa GPS-ul si trimite adresa operatorului firmei de auto apelate.

Chemati ajutoare

Desi este indicat sa sunati la politie doar in caz de accident, unii ar putea dori totusi sa apeleze organele de politie si in caz de blocaje, mai ales atunci cand intunericul acutizeaza pericolul zonei in sine. Atunci cand va aflati intr-o astfel de situatie, nu ezitati sa relatati cele intamplate organelor specializate. Daca nu gasiti necesara aceasta solicitare, apelati la o firma de tractari auto si asistenta rutiera.

Iesiti de pe partea pasagerului

Pe timp de noapte, vizibilitatea este scazuta, ceea ce poate face periculos sa iesiti din masina. Chiar daca drumul pare liber, iesirea din masina de pe partea partea conducatorului auto poate fi o greseala fatala. Ori de cate ori este posibil, iesiti din vehicul prin usa laterala a pasagerului. Daca acest lucru nu este posibil si simtiti ca autovehiculul dumneavoastra este la o distanta sigura de sosea, ramaneti in masina pana cand ajunge un echipaj de tractare.

In cazul unei defectiuni a vehiculului, este important sa aveti si un set de urgenta cu elemente reflectorizante. Odata ce ati tras pe margine si ati iesit pe usa pasagerului, este timpul sa va faceti vizibil, pentru a alerta alti soferi, politia sau un echipaj de tractari auto cu privire la situatia dumneavoastra.

Comments are closed.