De ce se strica masinile cu care nu se circula timp indelungat?

Multi soferi aleg ca uneori, pentru a proteja masina sa nu circule cu ea prea des in speranta ca ii va conserva starea. Lucru complet gresit. Astazi vom discuta despre ce se intampla cu o masina care nu este folosita timp indelungat si ce piese ajung sa se deterioreze in cazul in care ea ramane stationata pe o durata mare de timp. Primele pe acesta lista sunt anvelopele. 

    Vizibil sau nu, daca o masina ramane pe loc mult timp, presiunea din anvelope scade, iar forma cauciucurilor se va modifica. Acest lucru devine iremediabil, deci chiar daca le vom umfla ulterior sigur se va simti o trepidatie in volan datorata formei neuniforme pe care au capatat-o anvelopele din cauza ca nu a circulat. Si costul pentru schimbarea anvelopelor nu este derizoriu, deci veti ajunge sa investiti destul de mult pentru rezolvarea problemei.

    Alte elemente care se deterioreaza din cauza stationarii sunt discurile de frana. In timp, exista toate sansele ca ele sa rugineasca. Daca circulam cu masina prevenim acest lucru, deci ganditi-va inainte sa puneti masina la pastrare. Este foarte periculos sa circulam cu niste discuri de frana ruginite pentru ca ele se pot crapa si pot genera accidente destul de grave. Daca auzi pocnituri in timpul mersului opreste de urgenta masina si apeleaza un serviciu de tractari auto pentru a iti tracta masina la o verificare.   

    Lichidele masinii sunt si ele pe lista, pentru ca orice lichid isi modifica forma sau se creeaza depuneri daca nu circula. Injectoarele pot fi afectate daca masina nu circula. Acestea se pot infunda din cauza depunerilor, iar reparatia este dificila, daca nu imposibila, de multe ori fiind nevoie sa le inlocuim. Daca temperaturile sunt si scazute atunci avem toate sansele ca si combustibilul sa inghete. Chiar daca nu este nevoie sa plecati cu masina, este recomandat sa o porniti din cand in cand pentru a pune in miscare toate aceste lichide in instalatie.

    Probleme pot sa fie si in legatura cu frana de mana. De regula, atunci cand oprim masina tragem preventiv si frana de mana. Dar daca masina nu este utilizata timp indelungat, ceea ce se intampla cu discurile de frana se va intampla si cu sistemul franei de mana: va rugini. Si mai rau este ca frana ramane blocata. Deci solutia ar fi sa lasi frana de mana netrasa, asa cum este recomandat sa faci si pe timp de iarna.

    La o masina nefolosita se strica si aerul conditionat. Si acest lucru se intampla din cauza faptului ca, masina fiind nepornita, garniturile se crapa si astfel se creeaza fisuri care sunt propice pentru pierderea de freon. Deci, sa nu fi mirat daca aerul conditionat nu va mai da randament dupa ce ai lasat masina neutilizata timp indelungat. Acesta este si motivul pentru care specialistii recomanda pornirea periodica a masinii si a aerului conditionat, pentru ca el sa se mentina in stare de functionare cat mai mult timp si pentru ca elementele sa nu se deterioreze.

  Deci, daca ai de gand sa lasi masina pentru o buna perioada de timp parcata, fa-ti timp pentru a o mai porni din cand in cand pentru a evita astfel de probleme.

Daca ai nevoie de un service auto in Bucuresti ,apeleaza cu incredere in la Bosch car service Negruzzi , str Iacob Negruzzi nr 40 sector 1 Bucuresti. Programari la numarul de telefon 0212225031

Comments are closed.