De ce e important sa verifici constant presiunea din anvelope?

 

Desi multi soferi nu umfla anvelopele decat atunci cand observa vizibil o pana, este destul de important sa verificam constant presiunea.
Nivelul presiunii in anvelope influenteaza consumul de combustibil. Cu cat presiunea va fi mai scazuta, cu atat se va deteriora mai repede si cauciucul, intrucat forma lui la o presiune mica nu va mai fi aceeasi.
Daca nu au pneurile umflate corespunzator masina nu va mai da acelasi randament, nu o vei mai putea controla asa de usor, ba chiar va lua virajele prea lent sau prea brusc, crescand riscul de accidente auto. Nu de putine ori soferii au fost nevoiti sa apeleze la companii de tractari auto Bucuresti non stop pentru ca au pierdut controlul volanului si au produs accidente usoare din cauza slabei presiuni din pneuri.  Mai grav este ca anvelopele pot chiar sa explodeze. Daca vorbim de vreme rea, pe ploaie, este mult mai periculos din cauza fenomenului de acvaplanare. Cu cat ai presiune mai mica, cu atat esti predispus la acest fenomen periculos.
Asa ca, incearca sa verifici constant presiunea cauciucurilor, pentru a evita situatii neplacute, dar si pentru a creste durata de viata a anvelopelor tale.

Comments are closed.