Cum trebuie sa pregatim masina pentru primavara?

Primavara si-a intrat in rol, iar cu ocazia martisorului soarele si vremea buna si-au facut aparitia spre incantarea tuturor. Si in randul soferilor se resimte o buna dispozitie, spalatoriile auto fiind pline de clienti care doresc sa iti curete masina pentru a o improspata dupa o iarna geroasa.

    O data cu vremea buna, soferii trebuie sa se preocupe si de schimbarea anvelopelor de iarna cu cele pentru primavara-vara.  Recomandam sa nu circulati cu anvelopele de iarna pentru ca acestea sunt confectionate dintr-un material special rezistent la temperaturi scazute, iar la o temperatura ridicata se vor uza excesiv, deci pana la venirea verii este indicat sa le schimbi pentru a nu mai fi nevoit sa scoti din buzunar alta suma de bani pentru a iti echipa masina cu anvelope de iarna daa le uzezi pe timp de vara.

    In plus, aderenta este total diferita, iar distanta de franare se poate mari si vei risca accidente in conditiile in care masina nu e echipata cu anvelope corespunzatoare.

    La venirea primaverii, este recomandat sa verifici instalatia de aer conditionat. Sunt zile in care temperaturile pot fi destul de crescute, si sigur nu vrei sa te prinda vara fara o instalatie de aer conditionat functionala. Iar daca astepti temperaturi insuportabile, vei gasi cu greu o programare la service.

    Si daca tot te deplasezi cu masina la service, trebuie sa ai in vedere sa verifici absolut toate lichidele masinii si sa le completezi daca este cazul.  Vorbim aici despre uleiul de motor, lichidul de frana, lichidul de servodirectie, de la cutia de viteze. Aceste verificari si o revizie tehnica periodica pot dura cateva zile in cazul in care se constata defectiuni, dar exista solutii, pentru a nu te lipsi de masina pe parcursul acestor zile. Stim cu totii faptul ca atunci cand ne obisnuim sa ne deplasam zilnic cu masina, despartirea, chiar si pentru cateva zile, poate sa nu fie de bun augur. De aceea, poti apela cu incredere la o firma de Rent a car Bucuresti, pentru a obtine o alta masina pentru cateva zile si pentru a nu a avea activitatea afectata din cauza lipsei masinii.  

    Masina, pentru a avea o viata si o functionare lunga si optima, are nevoie de toate aceste verificari, deci lipseste-te cateva zile de ea pentru a o duce la verificari, decat sa ai probleme mai tarziu!

Comments are closed.