Cum obtin despagubiri in cazul unui accident auto?

Tocmai pentru a se putea obtine despagubiri este reglementata si obligativitatea asigurarii vehiculului printr-o polita RCA atunci cand se circula pe drumurile publice. Numai prin intermediul acestei asigurari se pot obtine despagubiri pentru pagubele masinii, dar si pentru vatamarile corporale suferite de cineva in urma unui accident.

Pentru a fi valabila, aceasta polita trebuie sa fie intocmita de catre unul dintre asiguratorii autorizati si sa contina obligatoriu perioada de valabilitate, datele masinii si ale soferului, dar si limitele de despagubire. Totodata trebuie sa fie specificate si tarile in care aceasta asigurare este valabila, pentru ca nu sunt toate valabile in orice stat.
Aceasta asigurare poate sa asigure despagubiri nu doar in privinta masinii, dar si pentru vatamari corporale sau deces sau cheltuieli de judecata.
Tot ce trebuie sa faci este sa te asiguri ca atunci cand esti implicat intr-un accident sa primesti de la partea vinovata asigurarea acestuia, pentru a putea sa intocmesti dosarul de dauna in baza caruia iti vei primi despagubirile pentru reparatii.
Orice masina, indiferent ca este proprietate persoana, sau o masina inchiriata de la o societate de rent a car Bucuresti , trebuie sa aiba o asemenea asigurare valabila.

Comments are closed.