Cum obtii despagubiri prin intermediul asigurarii RCA?

Cum obtii despagubiri prin intermediul asigurarii RCA?

Este de notorietate faptul ca toti soferii trebuie sa incheie o polita de tip RCA pentru masinile lor, pentru a putea despagubii tertii in cazul in care se fac vinovati intr-un accident rutier. Sa presupunem ca suntem implicati intr-un accident usor, am obtinut de la soferul vinovat care ne-a lovit asigurarea RCA. Ce facem in continuare? Dupa accident mai ai nevoie de un proces verbal de constatare de la politie sau de constatarea amiabila, dupa caz. Daca ambii soferi se inteleg atunci constatarea amiabila este solutia. Este un formular care va fi completat de ambii soferi si atfel nu trebuie sa mai mergeti la politie.

Dupa acesti pasi este necesar sa luati legatura cu societatea de asigurari pentru deschiderea unui dosar de dauna. Compania de asigurari va calcula totalul despagubirilor si in baza acestui calcul soferul va putea sa mearga la orice service pentru a isi repara masina.

Dosarul trebuie sa cuprinda:

  • Copie de pe talonul masinii;
  • Copie de pe certificatul de imatriculare;
  • Cererea tip completata in functie de asigurator;
  • Procesul verbal de la politie sau constatarea amiabila, dupa caz;
  • Proces verbal realizat de inspectorul de daune.

Nu uitati ca lucrurile se complica in cazul in care soferul vinovat nu are RCA. Deci in cazul in care nu aveti asigurare de tip RCA, retineti faptul ca este obligatorie. Detalii si preturi gasiti la companiile de asigurari de tip rca!

Daca aveti un contract de inchiriere auto si sunteti implicati intr-un eveniment rutier ,este necesar sa anuntati imediat societatea de inchirieri auto Bucuresti sau din locatia unde ati preluat masina !

Comments are closed.