Cum ne dam seama că trebuie să schimbam distribuția de la mașină ?

Kitul de distribuție este foarte important pentru buna funcționare a mașinii, și din păcate, el are durata limitata de viata. – Sfaturi utile pentru intretinere si utilizare corecta a autoturismului!

Cere sfa

Astăzi discutam cu specialiștii de la tractari auto Bucuresti, despre simptomele pe care ni le poate semnala mașina atunci când distribuția este uzată și e timpul sa o schimbam.
Pentru motor, distribuția este extrem de importanta, de aceea buna funcționare și integralitatea acesteia conferă și motorului o lunga durată de viață.
Primele simptome care pot să apară si care trebuie să ne dea de  gândit este zgomotul care vine de la motor. Acesta poate sa insemne faptul că distribuția este uzată și trebuie să fie schimbată. Daca auziți zgomote la motor, faceți de îndată o programare la service pe pentru că zgomotele pot avea că și cauza uzura kitului de distributie.
Un alt semn care poate să apară atunci când kitul de distribuție este afectat este apariția fumului, mai mult decât în mod obisnuit, pe țeavă de eșapament. Acest lucru poate fi un semn că reglajul avansului nu este in regulă și trebuie să se verifice de îndată kitul de distribuție .
Cel mai grav semn care se poate întâmpla atunci când kitul de distribuție se defectează este ruperea curelei. Daca aceasta s-a rupt, atunci pagubele sunt însemnate. Ruperea curelei de distribuție afectează chiulasa, pistoanele,supapele și multe alte elemente. Deci ruperea curelei de distribuție duce la pagube importante pentru motor.
Așadar, uzura kitului de distribuție și neînlocuit acestuia atunci când este cazul conduce la pagube importante și la afectarea motorului. In cazul in care observați astfel de semne, mergeți până la service pentru a verifica. Nu așteptați ultimul semn, de rupere a curelei de distribuție, pentru că în acest caz, daunele sunt mai costisitoare și chiar dificil sau imposibil de reparat.

Comments are closed.