Cum intretii si cum cureti interiorul unei masini?

Am discutat cu specialistii de la o companie de inchirieri auto care ne-au explicat cum procedeaza ei atunci cand vine vorba despre intretinerea unui masini la interior. Pentru ei acest aspect este foarte important mai ales pentru ca fiind vorba despre masini inchiriate, igiena si intretinerea interiorului este foarte importanta pentru lunga durata de viata a acesteia, dar si pentru aspect. Nimeni nu vrea o masina murdara in interior, nu-I asa? Cu totii stim senzatia de miros proaspat si curat atunci cand ne urcam intr-o masina abia curatata.
Pentru a avea o masina curata trebuie in primul rand  sa fie aspirata bine toata mocheta. Este necesar sa ai covorase din cauciuc, pentru a se proteja mocheta de mizeria de pe incaltaminte. In timp aceste covorase se uzeaza, de aceea e bine sa le schimbati atunci cand durata lor de viata s-a dus pentru ca un covoras de cauciuc deteriorat nu isi va mai indeplini rolul.
Suprafetele din geam ale masinii trebuie sa fie curatate temeinic, sa nu lipiti abtipilduri care lasa urme si sa aveti grija sa nu aveti fisuri. Daca aveti geamurile foarte murdare si actionati stergatoarele, riscati sa creati niste zgarieturi foarte fine pe luneta sau parbriz care in timp vor deveni vizibile.
Pastrati curate si ceasurile si indicatoarele de pe bordul masinii. Acestea se curata cu o laveta cu solutie de sters geamurile. Nu e recomandat sa stergeti cu lavete uscate pentru ca veti face zgarieturi fine. Volanul, oricat de neimportant vi s-ar prea trebuie sa stiti ca este cea mai murdara componenta. Incercati sa stergeti si veti observa!
Nu uitati de portbagaj, este si el spatiu tot al masinii. Si daca aveti interiorul curat, dar portbagajul murdar, praful va gasi o cale de a se inflitra.
Dupa toate aceste lucruri nu mai aveti nevoie decat de un odorizant de masina si veti avea o masina ca noua.  Nu uitati, toate aceste proceduri trebuie sa fie facute constant pentru a pastra aspectul masinii in timp.

Comments are closed.