Cum a fost prima data cand am facut accident cu masina

Astazi va povestesc despre experienta mea ca sofer incepator, cand din pacate am accidentat masina. Obtinusem permisul recent si abia incepusem sa ma obisnuiesc cu traficul infernal din Bucuresti. Era o adevarata aventura sofatul prin aceasta aglomeratie urbana, unde toti soferii sunt nervosi, agitati si mereu grabiti. Mergeam pe prima banda, prudent si cu o viteza redusa, pentru ca nu imi formasem inca acele reflexe atat de necesare. Aveam semnele de incepator, dar ma asta nu ii impiedica pe soferi sa ma claxoneze pentru ca fie mergeam prea incet, fie porneam mai greu. De cateva ori mi s-a oprit si motorul. Panica isi spune cuvantul si parca nu te lasa sa apesi cum trebuie ambreiajul sau sa schimbi atunci cand trebuie treapta de viteza.

La o intersectie nesemnalizata, urma sa traversez dupa ce ma asiguram. M-am asigurat ceva timp, pana cand soferul din spate a inceput sa ma claxoneze, moment in care m-am grabit sa trec. Foarte gresit! Asa cum stiti, nu trebuie sa te lasi presat de cei din spate, cel mai important este sa treci atunci cand esti asigurat. Pentru ca am tinut cont de presiunea creata de cei din spate, nu am observat din sensul opus masina care circula regulamentar. Si de aici puteti sa ghiciti ce s-a intamplat. Am lovit usor acea masina. Primul accident. Panica! Nu stiam ce sa fac si tremuram din toate incheieturile. Am avut noroc ca am intalnit un sofer intelegator, cu care am incheiat un formular de constatatare amiabila si caruia i-am dar asigurarea mea RCA pentru a repara daunele pe care I le-am produs. Din fericire, amandoi am scapat fara rani, dar masinile fusesera destul de avariate.

Aveam in telefon un numar al unui serviciu de tractari auto Sector 3, pe care l-am apelat pentru a imi ridica masina. Nu mai eram in stare sa conduc si chiar daca as fi fost, masina era avariata si conducand-o in acea stare as fi putut sa o stric mai rau. Un sofer a venit cu platforma in aproximativ 10 minute si am mers cu ea la service pentru evaluarea pagubelor. 

Reparatia a fost destul de costisitoare, a durat destul de mult la service pana au ajuns piese de schimb, vopsitorie si aupa acceptul de plata de la asigurator ,dar greselile se platesc.

M-am resemnat si mi-am propus ca pe viitor sa am mai multa atentie si sa nu mai tin cont de presiunile celorlalti participanti la trafic. Situatia putea sa fie mult mai grava, iar asta s-ar fi intamplat doar pentru o clipa de neatentie. Pentru ca tot raul este spre bine, am luat aceasta experienta ca pe un rau necesar de care am avut nevoie ca sofer incepator pentru a imi mari atentia si pentru a trata mult mai serios aceasta activitate de sofat. 

Comments are closed.