Ce este important atunci cand calatorim in masina cu un copil?

 
Cunoastem regulile de circulatie pe drumurile publice, dar la ce anume trebuie sa fim atenti atunci cand circulam cu masina si avem cu noi si un copil?
Codul rutier prevede cateva aspecte de care trebuie sa tinem cont: este important sa ne asiguram de faptul ca minorul poarta centura de siguranta. Este interzis transportul copiilor sub 3 ani fara echipamente speciale, adica scaune de copil. Daca nu respectati aceste aspecte riscati amenzi si chiar puneti viata minorului in pericol.
De asemenea nu aveti voie sa transportati copiii de pana la 135 cm inaltime pe scaunul din fata, ci doar in dispozitive speciale pentru copii. Ce inseamna dispozitive speciale? Dispozitivele speciale sunt scaunele de copii, scaune pentru sugari, chingi sau centuri de siguranta speciale pentru copii.
Trebuie sa stiti ca sunt situatii in care este contraindicata purtarea centurii de siguranta, dar pentru asta trebuie sa detineti un certificat medical unde sa fie mentionat acest lucru. Daca este un astfel de caz atunci minorul trebuie sa fie supravegheat obligatoriu de o persoana.
In cazul in care apelati la o masina de la rent a car Bucuresti  puteti sa solicitati de la compania de inchirieri de masini astfel de accesorii pentru a va deplasa in siguranta cu minorii.

Comments are closed.