Conduci o masina inchiriata? Iata cum poti avea grija de ea!

In timp ce motorul masinii inchiriate nu este proeminent, este o parte a autoturismului care poate suferi daune grave in timpul condusului, lucru care se poate transforma intr-o cheltuiala pentru dumneavoastra, deoarece aceasta componenta nu este, in general, acoperita de asigurarea de baza a unei masini inchiriate. Deci, trebuie sa stiti ca serviciile de inchirieri auto din Bucuresti vin la pachet cu grija pentru autoturismul pe care intentionati sa il conduceti. Pentru a evita aceste accidente, tineti cont de urmatoarele sfaturi:

Intrarea si iesirea in si din drumurile de acces

Gropile sau, din contra, bordurile prea inalte sunt adesea frecvente in cazul drumurilor de acces si chiar rezidentiale. Toti conducatorii auto au experimentat sau au vazut cum alti soferi au distrus sasiul frontal al vehiculului lor din cauza betonului. Aveti grija atunci cand va apropiati de drumurile de acces. Incetiniti, deoarece viteza poate avea un impact asupra capacitatii de a conduce cu atentie la iesirea sau intratrea pe un drum public.

Nu uitati sa retineti ce tip de masina inchiriata conduceti. Daca sunteti obisnuiti cu manevrarea unei masini mai mari sau a unui SUV, dar ati inchiriat o masina compacta sau standard, asigurati-va ca sunteti constient de pozitia inferioara a masinii.

Parcare in apropierea barierelor din beton

Multi dintre noi suntem vinovati de parcarea peste opritoarele de beton care sunt elemente de amenajare proeminente in cadrul mai multor centre comerciale. Aveti grija la pozitia lor si evitati parcarea prea aproape – in special atunci cand conduceti un vehicul mai mic sau standard.

In plus fata de barierele din beton, viteza prea mare exercitata la trecerile pietonale (obisnuite in parcarea centrelor comerciale) pot reprezenta, de asemenea, o amenintare pentru sectiunea frontala a autovehiculului atunci cand va apropiati la viteze mari. Incetiniti si continuati cu prudenta.

Monitorizarea suprafetelor de condus

In general, companiile de inchirieri auto Bucuresti fara garantie vor stipula ca masinile de inchiriat trebuie sa fie conduse pe drumuri de acces si nu trebuie expuse unor suprafete de conducere libere, cum ar fi nisip (plaje), pietris etc.

In anumite circumstante, veti constata ca este posibil sa conduceti in zone unde pot aparea pietre – noi suprafete de drum, drumuri principale clasificate in curs de intretinere sau lucrari de drum, necesitatea de a conduce pe drumul principal pentru a intra in proprietatea privata care are o cale de acces neasigurata. Daca intampinati aceste tipuri de situatii, fiti vigilenti si conduceti adaptat la conditiile drumului pentru a reduce eventualele daune.

Fiti pregatiti pentru situatii neprevazute

Uneori suntem fortati sa luam decizii rapide atunci cand conducem, si acest lucru este valabil mai ales atunci cand ne confruntam cu un element sau un obiect neasteptat situat in drumul nostru. Atunci cand conduceti pe distante lungi, asigurati-va ca tineti sub control pericolele potentiale.

Nu conduceti prea aproape de masini si urmariti fluxul de circulatie si miscarile – in general, puteti anticipa o schimbare a conditiilor de condus prin monitorizarea modului in care se comporta traficul in fata. Franarea brusca este un indicator al faptului ca trebuie acordata o atentie deosebita.

Pe langa sfaturile de mai sus, puteti contribui la eliminarea stresului financiar din orice accidente printr-o asigurare. Pachetul de asigurare ofera clientilor sansa de se bucura de un condus in siguranta si confort. O masina de inchiriat ne poate oferi momente antrenante, dar si o grija in plus atunci cand o conducem pe drumuri greu sau deloc practicabile.

Comments are closed.