Cinci situații periculoase pentru condusul mașinii

Vremea rece a venit: multă zăpadă, multă ploaie, nopțile sunt extrem de friguroase… cu alte cuvinte perioada în care pot apărea diverse situații periculoase în trafic a început.

Tractariauto.co.ro vă recomandă să fiți atenți la aceste situații în care devine periculos să conduceți. A conduce mașina poate fi un lucru ușor de realizat când nu există impedimente meteorologice. Condițiile meteo nefavorabile îngreunează șoferii să conducă în siguranță, păstrând, în același timp, siguranța acestora și a celorlalți. Diferitele condiții meteorologice necesită precauții și măsuri de siguranță diferite.

Aveți grijă când conduceți în următoarele condiții:

1. Ploaie și inundații puternice

Ploaia este una dintre cele mai frecvente pericole rutiere. Reduce manevrabilitatea, capacitatea de frânare și, de asemenea, mărește riscul de derapare. În plus, aceasta prezintă riscuri cum ar fi vizibilitatea redusă.

Ploaia necesită o conștientizare și o viteză mai mică. Se recomandă să păstrați o distanță bună între dvs. și vehiculul din fața dvs. deoarece frânele nu funcționează la fel de eficient pe drumurile umede. Când drumul este inundat, lăsați vehiculul din fața dvs. să meargă și să mențină un ritm lent în timpul drumului. De asemenea, verificați-vă frânele pentru a vedea dacă funcționează conform așteptărilor.

2. Vânturi puternice

Vânturile puternice pot ajunge sub vehicul și pot afecta în mod semnificativ frânarea și manevrabilitatea. De aceea este recomandat să alegeți un traseu care să evite zonele expuse. Evitați depășirea vehiculelor. Acordați o atenție deosebită cicliștilor și motocicliștilor, deoarece sunt mai vulnerabili la vânturi puternice.

3. Gheață și zăpadă

Atunci când gheața și zăpada acoperă drumurile, accidentele auto sunt mai probabile. Într-o astfel de situație, este recomandat să încetiniți. Chiar dacă aveți un SUV, ar trebui să fiți atenți, deoarece, de asemenea, există pericolul de accidente cauzate de vreme. Fiți conștienți de mediul înconjurător. De asemenea, frânați devreme, frânele sunt de obicei mai puțin eficiente pe zăpadă și gheață.

4. Ceață

În comparație cu zăpada și ploaia, ceața poate părea o amenințare mai mică. Cu toate acestea, este considerată o stare periculoasă și poate provoca accidente. Vizibilitatea pe timp de ceață este diminuată, astfel încât aveți mai puțin timp să reacționați împotriva potențialelor pericole, fără a mai menționa, de asemenea, că manevrele de conducere, cum ar fi frânarea și schimbarea benzilor, sunt mult mai periculoase. În plus, farurile sunt, de asemenea, contra-eficiente în ceață și în loc de iluminarea căii înainte, tinde să reflecte lumina înapoi la șoferi. Utilizați luminile din față pentru a vă asigura vizibilitatea și pentru a vă fi în siguranță.

5. Întuneric

Atunci când conduceți la întuneric, este recomandat să utilizați faza lungă pentru a vedea cât mai mult posibil și pentru a vă asigura că viteza este astfel încât să puteți opri cu ușurință când este necesar. Încercați să nu vă uitați la farurile care se apropie și să vă concentrați pe marginea din stânga a drumului.

Noi, cei de la Tractariauto.co.ro, încurajăm conducerea în condiții de siguranță. Știm, de asemenea, că uneori lucrurile nu merg bine și că este posibil să aveți nevoie de asistență rutieră.

Atunci când aveți nevoie de ajutor cu mașina în timp ce vă aflați pe drum, Tractariauto.co.ro oferă asistență rutieră rapidă și fiabilă non-stop. Vom reacționa imediat datorită programului 24/7, așa că sunați la 0726 616 161 dacă aveți nevoie de tractare sau de asistență rutieră!

Comments are closed.