Ce trebuie sa faci ca sa scoti masina blocata din zapada?

Anotimpul rece aduce soferilor numeroase neplaceri. Pe langa conditiile nefavorabile de drum, starea carosabilului umed si alunecos, aburirea si inghetarea geamurilor, deszapezirea masinii, avem si situatiile in care pur si simplu ne impotmolim cu masina in zapada si nu mai reusim sa iesim.

    In primul rand, incearca sa circuli pe sectiuni de drum unde zapada este curtata, sau cel putin partial curatata, pentru a evita astfel de situatii. Insa este destul de dificil intrucat atunci cand se intalnesc doua masini pe un astfel de drum, una trebuie sa se incadreze pe lateral unde stratul de zapada este considerabil mai mare, si astfel exista riscul sa ramanem blocati.
    Daca acest lucru se intampla, incearca sa nu turezi si sa accelerezi la maxim pentru ca nu vei rezolva nimic. Din contra, vei crea un strat si mai alunecos sub roti. Solutia este sa creezi un balans al masinii fata-spate si astfel vei reusi.
    De asemenea, inainte de a pleca la orice drum pe timp de iarna este obligatoriu sa ai la tine o lopetica, un saculet cu nisip sau sare. Daca esti echipat iti va fi foarte simplu sa iesi daca vei pune in fata rotilor un strat de nisip. Daca situatia este fara iesire poti apela la tractari auto pentru a te scoate din incurcatura, deci ai grija sa ai salvat in telefon un numar de contact.

Comments are closed.