Ce trebuie sa analizezi daca vrei sa iti cumperi o masina second- hand

Ce trebuie sa analizezi daca vrei sa iti cumperi o masina second- hand

  O data cu eliminarea taxei auto, au crescut foarte mult cererile pentru masini second-hand, pentru ca avem posibilitatea sa le gasim la preturi mult mai acceptabile decat unele noi.

    Daca esti in cautarea unei masini second-hand acest articol te poate ajuta pentru ca vom discuta despre aspectele la care trebuie sa fii atent atunci cand mergi sa vizionezi una. Pe langa faptul ca va trebui sa inspectezi starea caroseriei, sa depistezi eventualele accidente si reparatii, trebuie sa analizezi si ceea ce este sub capota.

Este foarte dificil sa alegi o masina rulata buna, daca nu esti un bun cunoscator si nu ai un spirit de observatie bun. Poti sa pierzi din vedere multe lucruri esentiale. Si pe asta se bazeaza si cei care vand. Cosmetizeaza aparent automobilul pentru a avea o stare aparenta buna, dar te poti trezi cu usurinta cu probleme destul de mari dupa cativa km parcursi.

    Partea de sub capota este foarte importanta. Deci in momentul in care ai ridicat capota uita-te dupa scurgeri. Uita-te chiar si sub masina pentru a te asigura. Totul trebuie sa fie uscat si fara umezeala, altfel in caz contrar inseamna ca exista fisuri si scurgeri care iti pot crea probleme in viitor si care pot duce chiar la inlocuirea unor piese importante pentru remedierea lor. Daca observi scurgeri ele poti fi de la antigel, lichidul de servodirectie, uleiul de motor sau lichidul de frana.

    Incearca sa analizezi si bateria masinii si cauta urme de acid scurs sau denivelari ale bateriei produse din cauza utilizarii necorespunzatoare sau indelungate. De asemenea pentru a verifica cand a fost inlocuita poti sa te uiti la data de fabricatie care este vizibila pe partea superioara. Dupa cum stiti, o baterie are o viata de aproximativ 5 ani, deci vei putea sa iti dai seama usor daca masina va avea nevoie de investitie in acest sens.  Nu este o investitie exorbitanta, dar macar iti va da posibilitatea sa mai negociezi din pretul masinii.

    Tot sub capota putem sa depistam daca masina a suferit un accident frontal. Este simplu, trebuie doar sa te uiti la suportul de bara, iar in cazul in care aceste elemente sunt indoite sau prezinta neregularitati  inseamna ca masina a avut un accident. Ele se repara, insa urmele nu se pot acoperi integral, deci vei putea sa le observi cu usurinta.

Indicat este sa privesti si in spatele farurilor cu ajutorul unei lanterne. Acolo vei putea sa observi daca exista rugina sau reparatii. Alt truc pentru a depista eventuale probleme ale motorului il reprezinta analiza vasului de expansiune. Daca lichidul din interior este murdar este semn ca motorul a avut probleme.

    Verifica si partea electrica, sa nu exista imbinari efectuate la vedere, benzi adezive sau alte elemente de legatura. Daca acestea exista inseamna ca s-a intervenit pentru a se remedia o problema.

Verifica imbinarile de plastic si urmele de chit. Incearca sa fii atent la toate aceste detalii pentru a nu investi intr-o masina cosmetizata care te lasa in drum de unde nu vei mai putea pleca decat cu ajutorul unui serviciu de tractari auto Bucuresti.  

    Bineinteles, este recomandat ca dupa aceasta inspectie vizuala, daca te hotarasti sa cumperi, sa mergi si la un service auto sa ridici pe rampa masina pentru a afla si parerea unui mecanic.

Apeleaza acum cu incredere la serviciile oferite de DpD Asistenta by DpD Automotive Expert SRL -Bosch car service Negruzzi

Comments are closed.