Ce semnifica scurgerile de lichid de sub masina?

 

    Multora ne este cunoscuta situatia in care observam sub masina pete care semnifica o scurgere de lichid. Astazi discutam despre cele inofensive, dar si despre cele care trebuie sa te trimita urgent la service auto pentru verificari.
    Prima categorie de pete pe care putem sa le observam pe asfalt sunt petele de ulei. Se pot produce astfel de scurgeri in momentul in care garniturile se deterioreaza si nu mai reusesc sa mentina etans uleiul in sistem.     Daca petele sunt negre si uleioase, atunci poti sa iti dai seama cu usurinta faptul ca ai scurgeri de ulei de motor. Aceste pete vor fi localizate in fata masinii, imediat sub baia de ulei.
    Alt tip de pete pot fi semnul unor scurgeri de antigel. De regula, ele sunt mai abundente, lasand pete mai mari pentru ca lichidul nu este la fel de vascos ca uleiul si se va scurge mai usor, fiind localizate in fata masinii, sub radiator. Vei putea sa faci foarte usor diferenta intre o scurgere de ulei si una de antigel prin verificarea consistentei lichidului: antigelul nu va fi vascos si se va usca relativ repede.
    Cel mai grav este o scurgere de lichid de frana, iar in cazul in care observi asta trebuie sa mergi de urgenta la service auto Bucuresti . De sistemul de franare depinde viata si circulatia in siguranta pe drumurile publice, de aceea astfel de scurgeri trebuie sa traga un puternic semnal de alarma. Petele de scurgeri de lichid de frana apar in spatele rotilor.
    Asadar, daca observi scurgeri de lichide, analizeaza gravitatea acestora si deplaseaza-te la service pentru remediere, nu trece cu vederea, intrucat unele au importanta majora.

Comments are closed.