Ce risti daca circuli fara ITP?

Codul rutier prevede faptul ca se aplica amenda pentru conducerea unui vehicul care nu are valabila inspectia tehnica periodica. In plus riscati sa vi se retina si certificatul de inmatriculare.

Inspectia tehnica periodica se efectueaza la RAR si presupune verificari cu privire la starea tehnica. Avizul este necesar pentru a se confirma siguranta vehiculului in circulatie. Fara acest aviz riscati nu numai amenzi, ci si siguranta dumneavoastra cat si a participantilor la trafic sau pietonilor.

Asadar, verificati intotdeauna cand va expira termenul pentru inspectia tehnica periodica, pentru ca aceasta releva chiar si probleme ascunse ale masinii, iar in cazul in care omiteti riscati sa ramaneti cu masina in drum. In cazul in care acest lucru se intampla singura varianta este sa apelati la servicii de tractari auto Bucuresti pentru a va tracta masina pana acasa sau pana la service pentru reparatii.

Ca recomandari inainte de a merge cu masina la statia ITP sa mergeti le service pentru o pregatire de ITP, Verificare sistem de franare (placute -discuri – strand de frana), verificare uzura anvelope , verificare instalatie electrica (becuri arse) , verificare elemente caroserie ( fara daune majore) !

Programeaza masini in service si dupa pregatirea de ITP trebuie sa faci programare la o statie ITP, daca ITP ul este expirat apeleaza la platforma de tractari auto pentru a nu risca alte amenzi de la politie, in cazul in care circulati cu o masina cu ITP expirat si sunteti implicati intr-un evenimet turier asigurarea dumneavoastra RCA nu este valabila!

Comments are closed.