Ce riscuri acopera asigurarea RCA?

Fiind o asigurare obligatorie, este bine sa stim si la ce ne foloseste si ce fel de riscuri sau pagube acopera aceasta asigurare. De asemenea, fiind obligatorie prin lege, atunci se impune ca legea sa clarifice si aceste aspecte.

Observam deci ca in Normele emise de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor prin Ordinul 14/2011, la art. 26, sunt enumerate situatiile pentru care se ofera despagubiri prin intermediul asigurarii RCA.

Prima situatie este cea de vatamari corporale sau deces sau alte prejudicii fara caracter patrimonial, pentru pagube materiale, pentru pagube datorate lipsei de folosinta a vehiculului sau pentru cheltuileli de judecata.

Remarcam faptul ca asigurarea de tip RCA nu protejeaza si nu ofera despagubiri care privesc persoana sau bunurile.

Asigurarea de tip RCA acopera pagubele suferite de terti in urma producerii unui accident, din culpa celui asigurat.

Verificati de fiecare data cand plecati la drum daca aveti asigurarea RCA in termen, pentru ca riscati amenzi foarte mari, riscati sa vi se ridice dreptul de a circula cu vehiculul respectiv sau chiar sa platiti daune foarte mari in cazul in care sunteti implicat in accident. Daca este expirata, in cateva minute puteti sa comandati un RCA ieftin, cu cateva click-uri si fara prea mari batai de cap.

Daca folosesti o masina inchiriata si ai observat ca polita rca este expirata este necesar sa anunti de urgenta agentul sau compania de rent a car Bucuresti sau din localitatea de unde ai preluat masina altfel poti sa primesti amenda in nume propriu !

Comments are closed.