Ce reprezinta sistemul ESP?

    Aproape toate masinile noi poseda un astfel de sistem. Abrevierea EPS vine de la Electronic Stability Program si este un sistem creat de Bosch fiind o completare a sistemului ABS.
    Cum functioneaza si de ce este util un astfel de sistem pentru masina ta? Acest sistem este format dintr-o serie de senzori care masoara diferite lucruri: viteza, rotatia masinii, unghiul de viraj.  Toti acesti sensori transmit informatii catre o unitate, unitate care in functie de informatiile primite aplica o forta de franare pe rotile masinii.
    De regula acest sistem se activeaza printr-un buton si este de preferat ca daca masina e echipata cu un astfel de sistem sa nu fie dezactivat pentru ca este foarte util. Cu ajutorul lui vei putea sa manevrezi masina in siguranta, chiar daca avem de-a face cu un obstacol iminent aparut in cale. Prin intermediul sistemului ESP masina isi redreseaza directia si reusesti sa eviti accidente.  De multe ori, companiile de tractari auto au ridicat masini care au fost implicate accidente usoare dar care puteau sa fie mai grave in cazul in care lipsea sistemul ESP.
    Avantajele unui astfel de sistem sunt foarte multe: Poti sa controlezi masina, sa nu pierzi controlul, se mentine directia chiar si in cazul unor obstacole sau manevre violente, se pot evita accidente, se poate circula normal pe gheata sau in conditii de drum dificile fara sa se piarda controlul volanului. Asadar, daca achizitionati o masina, incercati sa adaugati ca optiune si sistemul ESP, pentru ca este extrem de util.

Comments are closed.