Ce nu trebuie sa faci atunci cand esti la volanul unei masini

Multi dintre noi petrec foarte mult timp in masina, iar acest lucru nu se datoreaza neaparat distantelor lungi de parcurs, ci mai ales traficului din Bucuresti sau din orasele mari. In aglomeratie, parca timpul trece mai repede daca intreprindem si alte activitati in afara de condus, mai ales daca avem permis de mult timp si deja condusul a devenit pentru noi un automatism.
Iata principalele activitati pe care le fac soferii la volan:
Pe primul loc este vorbitul la telefon. Ce poate fi mai placut decat sa porti o conversatie in timp ce conduci pentru a uita de aglomeratie? Dar aceasta activitate este una foarte periculoasa. Atentia se diminueaza semnificativ atunci cand facem mai multe activitati, deci ne va fi foarte greu sa ne pastram concentrati la trafic si la ceea ce se intampla in jurul nostru. Este de preferat sa pastrezi conversatiile telefonice pentru alte ocazii si sa renunti sa le mai faci atunci cand esti la volan. Nu de alta, dar..e posibil sa te tamponezi cu alte masini sau chiar sa ajungi sa apelezi la Tractari auto Bucuresti pentru ca ai distrus masina intr-un moment de neatentie.
A doua activitate este scrierea de mesaje text, Sms sau retele de socializare. Scrierea de mesaje este mult mai periculoasa, pentru ca mareste riscul de accident mult mai mult decat o conversatie la telefon. Axeaza-ti privirea pe drum, nu pe ecranul telefonului, pentru ca fiecare secunda conteaza!
Alte activitati, de data asta ale femeilor le reprezinta machiatul la volan. Este imposibil sa nu fi vazut vreodata o fata care se rujeaza la semafor. De accea, consideram ca atat timp cat o face la semafor, nu este periculos, avand in vedere ca masina este oprita. Mai problematic este atunci cand se intampla in timpul mersului.
In era vitezei, nici sa mancam nu mai avem timp. De aceea multi dintre noi ne cumparam cate ceva de mancat si alegem sa o facem in timp ce conducem. In primul rand, specialistii recomanda ca mesele sa aiba un program dedicat, sa nu mancam pe fuga pentru ca acest lucru dauneaza organismului. Fa-ti timp pentru a lua mesele principale. Mancatul la volan nu este sanatos si este si periculos avand in vedere ca iti ocupi mainile cu altceva in afara de condus si atentia este diminuata.
Acelasi lucru este valabil si pentru bauturi. Bineinteles ca poti sa iei o gura de apa atunci cand esti la semafor, dar asta nu inseamna ca trebuie sa transformi masina intr-un minibar. Multi aleg sa isi cumpere cafea si sa o consume in trafic. Imaginati-va cum se poate varsa acel pahar la cea mai mica frana si efectele pe care le poate produce acel lichid fierbinte.
Mai exista si o alta categorie de oameni, care aleg sa citeasca la volan. Acest lucru il fac, bineinteles, la semafor. Este unul din motivele pentru care frecvent auzi claxoane. Cei care citesc la semafor nu mai sunt atenti la schimbarea culorii. Efectul nu este periculos, dar se stie faptul ca in aglomeratie nervii soferilor sunt intinzi, deci cel mai bine ar fi sa nu ii provoci

Comments are closed.