Ce inseamna ulei mineral sau ulei sintetic de motor

Atunci cand oferta de pe piata este foarte variata, ne este greu sa ne dam seama ce anume face diferenta intre uleiurile de motor si pe care trebuie sa il alegem. Cea mai frecventa intrebare cu care se confrunta mecanicii de la service auto  din partea clientilor este care ulei este cel mai bun. Uleiul de motor este foarte important, este componenta care da durabilitate masinii si care permite pieselor sa functioneze la capacitate maxima si eficienta. Uleiul este esential pentru toate piesele care se afla in miscare, lubrifiindu-le, ca in final sa fie colectat de catre baia de ulei.
Astazi venim in ajutorul dumneavoastra si discutam despre uleiurile de motor si clasificarea acestora.
In functie de componente, uleiurile de motor sunt clasificate in trei mari grupe: uleiuri minerale, uleiuri suntetice sau semi-sintetice.
Uleiul mineral este cel mai ieftin avand la baza substante din petrol, iar uleiul sintetic este fabricat numai din substante chimice, fiind totodata si cel mai scump pentru ca procesul tehnologic este mult mai elaborat. Acesta din urma are o durabilitate mai mare in timp si rezista la temperaturi diverse.
Bineinteles, uleiul semi-sintetic este suma celor doua de mai sus, un amestec intre mineral si sintetic.
Este de preferat sa alegeti un ulei sintetic pentru ca este uleiul care are cea mai mare durata de viata si care se poate adapta datorita componentei la diverse temeraturi.

Comments are closed.