Ce inseamna Bonus Malus cu cat creste RCA daca fac accident?

Ce inseamna Bonus Malus cu cat creste RCA daca fac accident?

Sfaturi practice pentru o polita Rca cu pret redus!

 Cu totii stim faptul ca orice sofer este obligat sa intocmeasca o asigurare de tip RCA pentru masina cu care circula. In cazul in care circulati cu o masina fara asigurare de tip RCA riscati scanctiuni usturatoare si pagube insemnate avand in vedere ca nu aveti acoperit riscul de daune in cazul in care sunteti implcat intr-un accident. In cazul in care esti implicat in accidente trebuie sa stii ca pretul asigurarii RCA poate sa creasca.

De aceea exista sistemul Bonus-malus. Acest sistem recompenseaza pe de-o parte soferii care au circulat prudent si nu au fost implicati in accident si ii penalizeaza pe aceea care au provocat accidente. De aceea un sofer care nu a fost implicat in accidente va plati pentru acelasi tip de autoturism o asigurare mai mica decat unul care a produs accidente. In acest sistem de Bonus Malus exista 14 clase, de la B1 la B14. B0 este primul punct de la care se pleaca pentru o masina nou inmatriculata si in acest caz nu se aplica niciun fel de reducere si nici un fel de penalizare. Fiecare masina va avea propriul istoric de Bonus Malus.

Clasele de bonus sunt urmatoarele: B0 -0%, B1 -5%, B2 -10%, B3 -14%, B4 -18%, B5 -22%, B6 -26%, B7 -29%, B8 -32%, B9 -35%, B10 -38%, B11 -41%, B12 -44%, B13 -47%, B14 -50% – si reprezinta reducerea pentru comportament corespunzator in trafic. Perioada de referinta este din an in an. Pentru penalizari se pleaca de la +5% si poate ajunge chiar la tarif dublu. Aceste clase de bonus nu sunt stabilite de catre operatorul de asigurari, ci printr-un sistem unic informatizat. Deci atunci cand cautati o companie la care sa incheiati o asigurare RCA clasa dvs de bonus malus este aceeasi peste tot. Alegeti in functie de preturile practicate un tip de RCA ieftin dupa ce studiati oferta de piata. in caz ca nu ai o polita rca valabila si vrei sa muti masina apeaza la o firma de tractari auto pentru a evita amenda , sau apelati la o societate de inchirieri auto pentru a inchiria o masina pe o perioada scurta de timp!

 
 

Comments are closed.