Ce este ITP si cand trebuie sa fie efectuat

Ce este ITP si cand trebuie sa fie efectuat?

In primul rand trebuie sa stiti faptul ca ITP-ul este obligatoriu. ITP este abrevierea de la inspectie tehnica periodica, o procedura care trebuie sa fie efectuata periodic. Inspectia tehnica periodica reprezinta avizul faptului ca masina este in siguranta se poate sa participe la trafic fara nicio problema.
Daca nu aveti ITP-ul efectuat riscati amenzi foarte mari, vi se poate restrictiona dreptul de a mai circula cu masina, sa vi se retina certificatul de inmatriculare. Asadar verificati cu atentie valabilitatea acestuia si prezentati-va la orice service auto multimarca Bucuresti autorizat sa efectueze ITP.
Conform legii, ITPul trebuie sa fie efectuat la 6 luni pentru masinile care au mai mult de 8 locuri pe scaune, la 2 ani pentru masinile cu cel mult 8 locuri pe scaune si la un an pentru vehiculele speciale cum ar fi cele de la scolile auto, taxi, etc.
Pentru efectuarea ITP trebuie sa va prezentati la service cu certificatul de inmatriculare al masinii, cartea de identitate si buletinul conducatorului auto, toate in original. Cand mergeti pentru efectuarea ITP aveti grija ca masina sa fie curata pentru a putea sa fie verificate toate ansamblurile.

Comments are closed.