Cate tipuri de antigel exista?

Despre proprietatile antigelului si despre importanta lui pentru buna functionare a masinii am discutat. Astazi discutam despre ce optiuni avem pe piata si ce este bine sa alegem. In romania, de regula, este recomandata alegerea unui antigel cu punct de inghet de aproximativ -35 de grade.

 Daca vei merge in magazin, vei observa ca antigelul vine in diferite culori: albastru, galben, verde, rosu, roz si mov. Desi varietatea de culori este mare, de fapt la baza acestora stau doar doua tipuri: antigel monoetilen glicol regasit in culorile albastru, galben si verde si antigel propilen glicol regasit in rosu, roz si mov.  Pentru antigel exista si norme: norma G 11, G12 SAU G12+.

Atentie! Daca ai folosit antigel G11 si crezi ca daca vei adauga unul din clasa G12 vei face un bine masinii, gresesti! Nu este bine sa combini doua tipuri diferite de antigel pentru ca ele au compozitii diferite, si evident combinarea acestora va determina reactii care au ca rezultat protectia scazuta sau alterarea proprietatilor.

Primul este considerat cel mai vechi si bineineles cel mai slab in proprietati, regasindu-se in culoarea albastru, galben sau verde. Urmatoarele doua sunt variante imbunatatite, preferate la masinile noi si se regasesc in culoarea rosie, roz si mov.

Ca si producatori avem o varietate destul de mare, insa e bine sa fim atenti la calitate. Companiile de inchirieri auto Bucuresti recomanda producatori renumiti, care garanteaza calitatea si originalitatea produsului.

Nivelul antigelului se verifica constant. El are o durata de viata de aproximativ 2-3 ani, de aceea este cumva lasat pe planul doi, dar rolul lui este foarte important, asa ca nu treceti cu vederea acest aspect.

Acesta operatie dureaza 30-40min si este necesar sa faceti programare intr-un service autorizat RAR si nu este recomandat sa fie inlocuit acasa si antigelul vechi sa il atuncati la canalizare,el este colectat si ridicat de firme specializate in colectarea deseurilor periculoase!

Daca aveti o masina inchiriata si nivelul antigelului este la minim trebuie sa anuntati compania de inchiriere pentru a rezolva cat mai repede aceasta situatie!

Comments are closed.