Cat te costa intretinerea unei masini?

Cat te costa intretinerea unei masini?

Te-ai hotarat sa iti cumperi o masina? In acest articol iti expunem costurile pe care le aduce intretinerea unei masini.Aceste costuri trebuie sa fie luate in calcul in cazul in care intentionati sa va cumparati o masina. De multe ori poate faceti un efort pentru a strange bani sa va cumparati o masina, dar aceasta implica costuri si dupa achizitia acesteia.

Primele costuri care intervin sunt cele cu inmatricularea. Pentru a inmatricula o masina trebuie sa platim mai multe taxe: la politie, la Anaf, la primarie, la RAR. Daca masina are si taxa de mediu recuperata atunci costurile se vor ridica pentru cava trebui sa platesti si aceasta taxa.

Daca doresti anumite numere la masina taxa este de 80 de lei pentru numere preferentiale. Va trebui sa inchei un RCA Ieftin care difera in functie de tipul masinii si de varsta soferului deci costurile se vor ridica.

Daca tot am achizitionat o masina atunci va trebui sa platim si Rovinieta pentru a putea sa circulam cu ea si in afara orasului. La acestea se adauga si impozitul masinii pe care trebuie sa il platim anual la primarie.

Sa nu uitam ca avem nevoie si de un ITP valabil care costa intre 90 si 200 de lei in functie de masina.

Si nu in ultimul rand masina o sa aiba nevoie de revizii anuale. Orice masina chiar daca nu are piese care se strica are nevoie de intretinere obligatorie pe care o poti face la service auto Bucuresti, deci trebuie sa schimbi uleiul, filtrele si alte consumabile.    

Alte costuri care intervin sunt cele cu schimbatul anvelopelor, spalatul masinii, taxele de parcare sau amenzile ocazionale.

Deci daca te-ai hotarat sa iti cumperi o masina incearca sa nu pierzi din vedere costurile pe care le vei avea si dupa achizitionarea ei.

Comments are closed.