Cat de important este antigelul pentru masina?

Desi atunci cand vine de vorba de importanta lichidelor masinii primul lucru la care ne gandim este uleiul de motor, astazi discutam despre un lichid la fel de important dar lasat cumva in plan secund, desi  proprietatile lui sunt foarte importante: antigelul.
In primul rand ce este antigelul? Este un lichid care serveste la racirea motorului, el protejeaza impotriva inghetului, dar si impotriva supraincalzirii. Deci cum ar fi sa se supraincalzeasca motorul sau sa inghete pe timp de iarna? Acest lucru s-ar intampla fara dubii in lipsa antigelului. Companiile de inchirieri auto  verifica constant nivelul de antigel, pentru ca se stie faptul ca lipsa sau degradarea acestuia duce la pagube importante, ba chiar la distrugerea completa a motorului.
Antigelul se gaseste pe piata ca si concentrat, iar pe instructiunile lui de utilizare veti observa faptul ca el trebuie sa fie diluat cu apa distialata. Chiar daca antigelul poate sa aiba durata de viata destul de lunga,de ani de zile, e bine sa verificati nivelul acestuia si chiar sa completati pentru ca o data cu trecerea timpului el isi poate pierde din proprietati. Atentie! Niciodata nu trebuie sa verificati starea sau nivelul de antigel cu motorul pornit, ci intodeauna trebuie ca acesta sa fie rece pentru ca riscati sa va produceti arsuri.

Comments are closed.