Cand trebuie sa inlocuim filtrul de aer?

 

    Desi este deseori neglijat, filtrul de aer este extrem de important pentru masina. El are rolul de a curata aerul si de a elimina impuritatile inainte de a intra in galerie si in motor. Filtrul de aer este de regula conceput dintr-un material poros menit sa impiedice intrarea impuritatilor, dar prin care aerul trece cu usurinta.
    Chiar daca va ganditi cu un asemenea filtru e mai degraba inutil, trebuie sa stiti faptul ca in lipsa lui motorul va acumula particule de praf care pot duce la uzura pieselor componente.  Si acest lucru este foarte usor de observat atunci cand il schimbati: veti observa volumul impuritatilor pe suprafata lui. De asemenea, nu este recomandat sa il inlocuiti foarte rar pentru ca acumularea de impuritati va crea o bariera si motorul nu va mai primi aerul necesar.
    Nu de putine ori companiile de  tractari auto tarife au primit solicitari pentru ca masina pur si simplu nu mai pleca de pe loc din cauza filtrului de aer supraincarcat.
Si chiar daca masina merge, un filtru de aer murdar va determina un consum crescut, iar puterea motorului nu va ma functiona la parametri optimi.
    Asadar de fiecare data cand efectuati revizia tehnica periodica, nu omiteti sa schimbati si filtrul de aer, oricat de banal vi s-ar parea utilitatea lui este foarte importanta pentru functionarea masinii, iar pretul acestuia este derizoriu, deci nu veti face un efort financiar considerabil.

Comments are closed.