Apelez la serviciul de tractari auto sau la serviciul de asistenta rutiera?

Autovehiculele au nevoie de atentie continua pentru a functiona corespunzator un timp indelungat. Nu trebuie sa le bruschezi, trebuie sa acorzi atentie sporita si permanenta la modul in care drumul se prezinta, sa le duci periodic la revizii, etc. Doar ca timpul, mediul  si modul in care infrastructura de pe intregul teritoriu al tarii se prezinta constituie aspecte care duc la defectiuni precoce ale autovehiculului. Astfel, apelarea la servicii precum tractari auto sau asistenta rutiera reprezinta un lucru des intalnit in Romania. Prin urmare, numarul firmelor aparute in acest domeniu este intr-o continua crestere.

Cand o persoana se confrunta cu problema defectarii autovehiculul in plina calatorie si nu stie cum sa rezolve aceasta situatie se ridica intrebarea: Tractari auto sau asistenta rutiera?

Care este diferenta intre serviciile de tractari auto si asistenta rutiera?

De cele mai multe ori, apare o confunzie in legatura cu cei doi termeni, de aceea este necesar sa discutam despre aceste doua servicii in parte.

Tractarile auto pot fi privite ca o subcomponenta a serviciului de asistenta rutiera. Astfel, tractarea auto este serviciul care presupune deplasarea autovehiculului pe o platforma de la punctul in care se afla la punctul specific precizat de catre client atunci cand masina prezinta defectiuni sau in alte situatii in care problema nu se poate rezolva pe loc.

Asistenta rutiera este mai mult de atat, se bazeaza pe consiliere, pe tractari auto, dar si pe reparatie auto la fata locului. Este un serviciu complex, care necesita vigilenta si promptitudine din parte companiei pentru a va asigura repararea imediata a autovehiculului.

Deci, cand apelam la tractari auto si cand apelam la asistenta rutiera?

Atunci cand va confruntati cu aceasta problema este de preferat sa discutati cu un operator avizat in domeniul auto. De cele mai multe ori, problema poate sa fie una minora si acesta va poate indruma catre rezolvarea corecta a problemei chiar de catre dumneavoastra, in special atunci cand ii dati date clare despre tot ce prezinta masina: cum s-a intamplat, daca se aud anumite zgmote si de unde se aud, etc.

In cazul in care operatorul nu va poate ajuta telefonic sa rezolvati problema din cauza lipsei unui echipament avizat, atunci acesta poate sa apeleze la mecanicii profesionisti ai companiei care sa se deplaseze chiar la fata locului cu echipamentul profesional si piesele specifice pentru a va putea ajuta imediat.

Ei bine, exista situatia in care operatorul considera ca problema pe care o aveti este una destul de grava, care nu poate sa fie rezolvata in cateva minute, asa ca o sa trimita o echipa de soferi care sunt si mecanici auto. Acestia vin la fata locului cu o platforma pentru a va duce masina la cel mai apropiat service auto.

De cele mai multe ori, apelarea directa la serviciul de tractari auto trebuie facuta doar atunci cand masina este extrem de avariata si repararea ei necesita mult timp.

Este de preferat sa apelati la o firma care va poate asigura atat serviciul de asistenta rutiera cat si cel de tractari auto in orice moment din zi si din noapte si in orice loc din tara. Apelati la firmele care va ofera preturi transparente si la operatorii care va asigura asistenta necesara intr-un mod profesionist.

Comments are closed.