6 Sfaturi utile pentru reducerea consumului

Mai jos va aratam cateva sfaturi care sa va ajute sa reduceti din consumul combustibilului si din costuri.
-Nu este necesar sa incalziti motorul. Acest procedeu era folosit inainte atunci cand uleiul avea nevoie de timp pentru a atinge o anumita fluiditate, dar la masinile moderne si cu uleiurile de calitate nu e necesar sa faceti acest lucru, ci doar sa porniti la drum si sa nu fortati motorul.
-Incercati sa fiti foarte atent si sa anticipati tronsonul de drum unde trebuie sa incetiniti si astfel sa nu fiti nevoit sa franati sau sa accelerati brusc.
-Daca nu e cazul, nu folositi aerul conditionat si nu exagerati pentru a crea in masina o temperatura foarte scazuta in zilele calduroase. Nici nu e recomandata trecerea de la o temperatura brusc la alta.
-Verificati anvelopele sa fie umflate suficient. Daca circulati cu acestea desumflate automat creste consumul pentru ca se forteaza motorul.
-Respectati limitarile de viteza. Cu cat viteza este mai mare, cu atat consumul este mai mare. De exemplu, adca circulati pe Autostrada Soarelui cu 130km/h consumul va fi mai mare.
-La orice avarie opriti masina si apelati un serviciu de tractari auto Autostrada Soarelui pentru a merge la cel mai apropiat service. Preveniti astfel alte daune.

No Comments Yet.

Leave a comment