1.Practicati condusul defensiv? Atentie atunci cand inchiriati masini!

Sofatul este o mare responsabilitate si pentru ca multi dintre noi conduc zilnic spre si de la serviciu ajungem in cele din urma sa parcurgem mii si mii de kilometri.De aceea avem impresia ca aceasta abilitate de a sofa nu trebuie imbunatatita.Cu timpul devine un automatism insa a conduce un autoturism corect este vital pentru siguranta  noastra si pentru ceilalti.

Din experienta noastra pe piata de rent a car va vom dezvalui cateva sfaturi simple pentru a deveni un sofer mai bun.

1.Practicati condusul defensiv.Trebuie sa nu lasi furia sau agresivitatea sa te invinga.

Permiteti altor masini suficient spatiu daca conduc nepoliticos sau agresiv.Nu urmariti alte masini pentru a le pedepsi pastrand intotdeauna spatiul legal intre tine si alti patricipanti la trafic.

2.Cunoaste-ti masina.Desigur ca propria masina iti este cea mai cunoscuta in detaliu insa si atunci cand apelezi la o firma de masini de inchiriat Bucuresti, este bine sa ai un timp de acomodare si pentru a cunoaste toate caracteristicile sale .Cand inchiriati o masina aceasta trebuie inspectata cu atentie .

Cunoasterea masinii este cea mai buna metoda de a gestiona conditiile dificile de sofat.Vei putea anticipa raspunsul masinii tale la anumite miscari sau comenzi cu mai multa acuratete.

3.Pozitionati-va oglinzile si scaunul.Asigurati-va ca va amplasati intotdeuna oglinzile si scaunul soferului ori de cate ori va asezati.Modul in care sunt pozitionate oglinzile si scaunul va pot afecta confortul ,cat de repede sunteti capabili sa raspundeti la eventualele pericole de pe drum .

4.Priveste inainte.Cand va aflati pe scaunul soferului trebuie sa priviti inainte.Trebuie sa scanezi permanent drumul din fata masinii tale evitand potentiale pericole.In acest fel vei putea anticipa ce urmeaza si vei putea efectua manevre corecte.

5.Nu inchide ochii pentru a odihni privirea.Scanati si verificati in permanenta eventualele obstacole sau probleme de trafic in special daca va aflati pe o autostrada sau pe o sosea aglomerata.Distanta dintre tine si ceilalti participanti la trafic se poate micsora cat ai clipi.De aceea trebuie sa nu inchideti ochii mai mult de o secunda sau doua.

6.Asuma-ti responsabilitatea pentru tine si ceilalti.Esti tentat ca atunci cand conduci o masina sa o faci doar pentru propria ta siguranta.Deplasati-va intotdeauna cu precautie si atentie .Folositi semnalele in mod explicit si din timp pentru ca ceilalti sa le sesizeze.

7.Virajele corecte.Multi soferi fac greseala atunci cand vireaza la stanga.Incep virarea odata cu intrarea in intersectie iar asta poate fi o problema deoarece virajul la stanga prea devreme poate face ca masina dvs. sa devieze pe banda adiacenta.Asta poate duce la un blocaj in trafic sau un accident.

8.Accelereaza si franeaza incet.Poti deveni un sofer mai bun invatand cum sa accelerezi si sa franezi mai incet.Nu apasa pedala brusc deoarece viteza de reactie a celorlalti va fi incetinita.Exersati accelerarea treptata si adaptata la conditiile de drum.Franarea incet permite masinilor din spatele tau sa reactioneze.

In definitiv a deveni un sofer mai bun este o calatorie de-a lungul vietii pentru multi dintre noi.Dar cu totii putem incerca sa imbunatatim siguranta in trafic urmand aceste sfaturi simple.

Multe dintre aceste sfaturi le invatam cand obtinem permisul de conducere dar uitam treptat pe masura ce ne obisnuim cu drumul.

Nu numai ca reamintirea acestora va vor ajuta sa deveniti un sofer mai bun in propria masina dar va vor ajuta si daca aveti nevoie sa inchiriati o masina.

Cu o gama larga de inchirieri de masini la pret redus va invitam sa consultati oferta noastra. Conduceti in siguranta!

Comments are closed.