Top lucruri pe care nu trebuie sa le faci cand esti la volan

In topul clasamentului se afla bineinteles vorbitul la telefon in timp ce conduci, pentru ca traim in era tehnologie, ar telefonul a devenit un accesoriu indispensabil. Sa vorbesti la telefon in timp ce conduci este periculos, pentru ca atentia ta va fi redusa si vei fi mult mai predispus la accidente. Vei produce pagube masinii tale si dupa cum stiti reparatiile si intocmirea dosarului de dauna sunt destul de laborioase, incat singura ta solutie va fi apelarea la o firma de rent a car Bucuresti pentru a inchiria o alta masina pe durata reparatiilor.

Acelasi lucru este valabi si pentru trimiterea de SMS-uri la volan. Nu doar ca iti va scadea atentia, dar privirea ta va fi captata de ecranul teleefonului pentru a scrie textul si dupa cum stiti, in trafic chiar si o secunda de neatentie conteaza.

Este indicat sa nu mananci atunci cand esti la volan sau sa nu bei, mai ales lichide fierbinti cu care te vei putea rani la o frana brusca sau un obstacol aparut spontan in fata masinii.

Un alt aspect se refera la covoarele din masina. Trebuie sa le alegi cu atentie pentru ca daca pui unele care nu sunt potrivite iti pot intra sub pedale si continuare o stim cu totii.

De asemenea evita sa folosesti bricheta masinii pentru ca dupa ce ai apasat-o ea va sari din dispozitiv si nu vrem sa riscam accidente.

In concluzie, atunci cand sunteti la volan dedicati intreaga atentie acestei activitati si nu uitati, oricat de buni soferi sau oricat de experimentati sunteti, in trafic chiar si o secunda poate face diferenta!

Majoritatea autoturismelor cu fabricatie dupa 2016-2017 sunt echipate din fabrica cu Android Auto sau Car play si puteti sa conducetin siguranta folosind acesta aplicatie !