Rent a car Bucuresti

Totul despre curatarea unei masini
    Interiorul unei masini este extrem de important, aspect uneori neglijat de catre proprietari. Am discutat cu reprezentantii unei companii de rent a car Bucuresti si ne-au punctat detaliile la care ei sunt atenti, avand in vedere ca in acest domeniu se cere exigenta atat la functionarea masinii, cat si la aspectul exterior, dar si interior. 
    Fie ca vorbim despre o masina low cost, sau o masina de lux, curatenia si mirosul frumos din interior este un aspect important. Deci, daca vrei sa pastrezi masina in forma cat mai mult timp, e important sa o pastrezi si curata.
    La nivel psihologic, asa cum camera unei persoane spune foarte multe despre persoana respectiva, la fel si interiorul unei masini o poate caracteriza.
    Astazi discutam despre componetele la care trebuie sa fii atent daca iti doresti sa ai o masina curata si exemplara.
    Primele pe lista sunt covorasele. Acestea aduna cea mai multa mizerie de pe incaltaminte. Ele se pot si uza in locurile unde stau de obicei picioarele sau in locurile unde se ating de pedale. Un covor uzat se poate rupe, iar pe timp de ploaie sau de zapada, apa se poate inflitra in mocheta masinii si mirosul nu va fi unul tocmai placut. Deci daca ai observat ca sunt uzate peste masura recomandam sa le schimbi. Cumparati unele originale sau confectionate dintr-un material rezistent si de calitate, intrucat exista pe piata o varietate de tipuri, dar cele ieftine, confectionate din materiale proaste, se vor degrada extrem de repede. Pentru curatenie folositi aspiratorul, spalati regulat covorasele cu o perie pentru a curata straturile de cauciuc si lasati-le sa se ususce inainte sa le puneti inapoi in masina.
    Alt lucru care trebuie sa fie pastrat curat este parbrizul si luneta, dar si geamurile laterale. In primul rand, daca acestea nu sunt curate scade vizibilitatea. Folositi lichid de parbriz intotdeauna si evitati sa dati cu stergatoarele pe uscat pentru ca veti produce zgarieturi pe parbriz.
Pentru o curatenie impecabila, prestati atentie si la ceasurile de bord. Le puteti curata cu o carpa umeda pentru ca sunt zone in care se depune praf, deci daca nu veti folosi o carpa umeda veti zgaria.
    Volanul si schimbatorul de viteze sunt printre cele mai murdare elemente din masina avand in vedere ca sunt atinse in permanenta. Pe parcursul timpului, din cauza soarelui, suprafata volanului se poate deteriora, dar puteti sa apelati la un atelier unde sa il imbracati. Puteti sa evitati si deterioarea volanului folosind un parasolar, dar si utilizarea va duce in final la acelasi efect. Ce este important este sa nu pierdeti din vedere sa le curatati atunci cand se face curatenie, pentru ca aceste elemente sunt de multe ori neglijate, desi adapostesc cele mai multe bacterii.   
    Plafonul masinii este si el un element care necesita atentie, mai ales daca este intr-o nuanta deschisa. La fel si portbagajul. Daca ai curatat interiorul, curata si portbagajul, pentru ca praful si mirosul de acolo se pot inflitra foarte usor in interiorul masinii.
    Daca la final tot observati un miros neplacut in masina, este posibil ca si instalatia de climatizare sa necesite o igienizare. Pentru asta va trebui sa apelati la specialisti in domeniu , dpdrent.ro este solutia noastra !

Comments are closed.