Greseli de evitat cand conduceti noaptea

Sofatul pe timp de noapte creste riscul de posibile incidente si accidente indiferent de loc.

Fie ca este o autostrada nationala,o ruta interna, un drum de oras sau un drum pe langa un peisaj rural etc. Implica riscuri multiple,luand in considerare factori precum viteza,lumina,vremea etc.

Intorcandu-ne la Capitala noastra ,unde traficul este viu  si noaptea  putem intampina dificultati si riscuri. Factorii precum clima rea,vizibilitate slaba si oboseala creste riscul incidentelor in trafic.

Numarul deceselor cauzate de trafic pe timpul noptii este de trei ori mai mare in Bucuresti.

In timp ce conduceti sunteti predispusi sa faceti greseli minore insa cele mai frecvente greseli care pot fi fatale sunt urmatoarele

-Folosirea gresita a luminilor farurilor.Utilizati faza lunga intr-o regiune cu vizibilitate scazuta pentru a vedea masinile care se apropie insa fara a le orbi.

-Depasirea vitezei.Viteza de condus pe timp de noapte este adesea excesiva deoarece traficul este relativ scazut,cu toate acestea nu se poate anticipa aparitia brusca a unei persoane care traverseaza in graba.Acesta este unul dintre factorii care ii determina pe soferi sa vireze sau sa franeze brusc cauzand accidente.Este intotdeauna recomandat sa conduceti intr-un ritm rezonabil tinand cont de drum si respectand legea.

-Distragerea atentiei.Soferii care conduc noaptea sunt in largul lor deoarece au aceasta mentalitate ca drumurile sunt in mare parte goale prin urmare accelereaza , folosesc telefoane mobile si gadgeturile ceea ce poate fi o distragere majora a atentiei crescand astfel riscul unui accident rutier .

-Epuizarea. In functie de imprejurari ,uneori te poti simti obosit mai ales cand sofezi noaptea.Ochii obosesc mai repede pentru ca sunt mai solicitati .Cel mai bine este sa faci cate o pauza de condus de cate ori ne simtim epuizati.

-Alcoolul la volan.Este interzis prin lege sofatul sub influenta bauturilor alcoolice fiind unul din principalele motive de producere a accidentelor auto.Chiar si o doza mica de alcool pe care nu o simtim ca fiind un risc poate influenta timpii de raspuns si reflexele pe care le avem in mod normal.

-Atunci cand apelati la o firma de rent a car Bucuresti si conduceti masina inchiriata sub influenta bauturilor alcoolice polita de asigurare RCA nu este valabila si trebuie sa suportati toate daunele produse.

Ar trebui sa apelati la un sofer inchiriat daca anticipati ca veti consuma bauturi alcoolice.

Comments are closed.