Ce patesc daca circul fara asigurare RCA?

In primul rand trebuie sa stiti faptul ca este absolut obligatoriu ca orice vehicul care circula pe drumurile publice sa aiba o asigurare RCA valabila! Suntem obligati prin lege. Deci daca nu ne supunem, fapta poate sa contituie o contraventie.

Asigurarea RCA ne ajuta pentru a acoperi despagubirile pe care le datoram tertilor in cazul in care suntem vinovati de producerea unui accident. Deci, nu va faceti griji daca din cauza unei mici neatentii loviti usor o masina. In baza asigurarii dumneavoastra, masina se poate repara foarte usor la orice service. Bineinteles ca exista o procedura de intocmire a dosarului de dauna, care poate fi anevoioasa, deci e bine sa fim totusi cu ochii in patru.

Daca circuli fara o asigurare RCA valabila risti in primul rand sa platesti daunele produse din buzunar! Si acestea nu sunt nicidecum mici. Pentru o simpla zgarietura s-ar putea sa fi nevoit sa platesti tariful unui RCA pe un an, deci nu risca.

In cazul in care ai vreun gand sa circuli, chiar si temporar fara o astfel de asigurare, afla ca risti amenzi usturatoare cuprinse intre 1000-2000 de lei, risti sa ti se suspende dreptul de a conduce sau chiar de a ti se ridica placutele de inmatriculare si sa fii obligat sa iti asiguri masina.

Este mai simplu, deci, sa nu ajungi la o astfel de situatie si sa iti inchei o RCA online. Pasii sunt foarte simpli si daca pretul ti se pare prea mare poti sa alegi o perioada de sase luni si sa o reinnoiesti atunci cand dispui de o suma mai mare. Asigura-te acum, pentru a nu achita sume mari mai tarziu!

Comments are closed.