Cat costa asigurarea RCA in functie de varsta soferului?

Cat costa asigurarea RCA in functie de varsta soferului?

 

 

Toate companiile de asigurari au tarife de baza pentru politele de asigurare. Calculul porneste de la acest tarif de baza si apoi, in functie de diverse criterii, creste sau scade. Printre aceste criterii se numara urmatoarele: tipul autoturismului, marca sau capacitatea cilindrica (cu cat capacitatea cilindrica este mai mare cu atat tariful pentru asigurare va creste), accidentele in care a fost implicata masina respectiva si nu in ultimul rand varsta soferului si vechimea permisului auto.  

Varsta este un criteriu foarte important pentru calculul tarifelor RCA. Si este cumva si logic, intrucat un sofer tanar va fi intotdeauna teribilist si va conduce cu viteza, sau unul care abia si-a luat permisul auto nu va avea dezvoltat asa de bine instinctul de sofer si e foarte probabil sa fie implicat in accidente auto. Oricum e bine de stiut faptul ca aceste taxe nu sunt percepute sau calculate de catre companiile de asigurari, ci printr-un sistem unic de calcul. Deci nu exista probabilitatea sa fiti suprataxati de catre un broker de asigurari. In plus pentru a se creste transparenta in domeniul asigurarilor, pe polita o sa apara atat comisionul brokerului cat si valoarea totala.

De asemenea s-a interzis perceperea de extra comisioane sau acordarea de discounturi pentru a atrage clienti. Deci singurul criteriu pentru a alege un operator pentru un RCA ieftin ramane profesionalismul si promptitudinea in executarea serviciilor.

 

Comments are closed.